Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Seyahat etmek isteyen Uygurlara genetik takip

Düzenleyen:
Seyahat etmek isteyen Uygurlara genetik takip

DÜNYA Haberleri

Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde seyahat etmek isteyen Uygurların, bundan böyle yetkililere gerekli belgelerin yanı sıra DNA örneklerini de vereceği bildirildi.

Hong Kong menşeli South China Morning Post gazetesinin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yayınlanan Çin Komünist Partisi'nin yayın organı "Yili Daily"ye dayandırdığı haberde, Çinli yetkililerin, ramazandan önce bölgede seyahat prosedürlerini sıkılaştırdığı belirtildi.

DNA örneği, parmak izi, ses kaydı ve üç boyutlu resim

Habere göre, yeni uygulamalar çerçevesinde, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin sınır kesiminde yer alan Ili Kazak Özerk İli'nde yaşayan Uygurların, herhangi bir seyahat başvurusunda bulunmaları halinde ikametleri yakınındaki karakola giderek DNA örneklerini, parmak izlerini, ses kayıtlarını ve üç boyutlu resimlerini vermeleri gerekiyor.

Pazartesi günü yürürlüğe giren yeni uygulamalar, pasaport başvurularında, Hong Kong ve Makao'ya gidiş-dönüş, Tayvan'a giriş izinlerinde ve bu izinlerin yenilenmesinde geçerli olacak.

Haberde, biyolojik kimlik saptaması için gerekenleri yerine getirmeyenlerin başvurularının geri çevrileceği kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...