Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Küçük Melih sizlerin sayesinde iyileşiyor

Düzenleyen:
Küçük Melih sizlerin sayesinde iyileşiyor

YAŞAM Haberleri

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde halk arasında “balık hastalığı” olarak bilinen Lamellar İktiyozis hastası olan Melih Gökalp, yapılan yardımlarla gördüğü tedavi sayesinde iyileşmeye başladı.

İHA’nın, Kızıltepe ilçesi İpek Mahallesi’nde ikamet eden ve halk arasında “balık hastalığı” olarak bilinen Lamellar İktiyozis hastası olan 8 yaşındaki Melih Gökalp’in dramını konu alan haberi ses getirdi. Haberin ardından Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden arayan hayırseverler, Melih’e yardım sözü vermişti. Yapılan yardımların ardında tedavisine başlanan Melih’in durumunun her geçen gün iyiye gittiği belirtildi.
Küçük Melih sizlerin sayesinde iyileşiyor
“ŞU AN YÜRÜYEBİLİYORUM”

Krem kullanmadan önce vücudunun her yerinin çatladığını ve kanadığını belirten Melih, şuan durumunun iyi olduğunu söyledi. Küçük Melih, “Tedaviye başlamadan önce ayaklarımın altı çatlıyordu ve yürüyemiyordum, şuan yürüyebiliyorum. Bana ilaç ve eşya gönderen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Küçük Melih sizlerin sayesinde iyileşiyor
“ARKADAŞLARI ARTIK KORKMUYOR”

Baba Yusuf Gökalp ise oğlunun yüzünün güzelleşmeye başladığını anlatarak, “Eskiden hiçbir ilaç kullanmıyorduk ve bu yüzden tedavisi yarım kalıyordu. Çocuğun vücudu çatlıyordu, yürüyemiyordu. Doktora bile gittiğimizde doktor bile çaresiz kalıyordu. Şimdi ilaçları düzgün kullandığımızda Melih’in durumu iyiye gitti. İlaçları bıraktığımız zaman eski haline geri gelecektir. Yüzde 100 bir tedavisi yok, ama yapılan tedavi ile Melih’i iyiye tutmaya çalışıyoruz. Melih şu an iyi, görüntüsünde bir değişiklik var. Artık arkadaşları ondan o kadar ürkmüyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Kendisi de zaten çok mutlu oldu. Eskiden elini açamıyordu, kalem tutamıyordu. Şu an ellerini çok rahat bir şekilde kullanabiliyor. Kalem tutup yazı yazabiliyor. Tabi bu tedaviden sonra psikolojik olarak da düzelmeye başladı. Kendinde görülen değişikliği net olarak görebiliyor. Bu da ona güzel bir şekilde yansıyor” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...