Alman muhbir itiraf etti: NSU'ya silah sağlayanlara para vermiş olabilirim

Düzenleyen:
Alman muhbir itiraf etti: NSU'ya silah sağlayanlara para vermiş olabilirim

DÜNYA Haberleri

Almanya'nın Thüringen eyaletindeki Anayasayı Koruma Teşkilatının eski muhbirlerinden Tino Brandt, NSU adlı terör örgütüne silah sağlayanlara para vermiş olabileceğini belirtti.

Almanya'nın Thüringen eyaletindeki Anayasayı Koruma Teşkilatının eski muhbirlerinden Tino Brandt, aralarında 8 Türk'ün bulunduğu 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı ve ırkçı Nasyonalsosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör örgütüne silah sağlayanlara para vermiş olabileceğini söyledi.

Thüringen eyaletindeki Neonazilerin eski liderlerinden olan ve Anayasayı Koruma Teşkilatı adına muhbirlik yapan Brandt, Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde süren NSU davasında ifade verdi.

VERMİŞ OLABİLİRİM

Brandt, ifadesinde, sıkça Anayasayı Koruma Teşkilatından aldığı nakit paraları birilerine verdiğini ancak bu kişileri tek tek hatırlamadığını belirtti. Ancak Brandt, NSU üyelerine silah sağlayanlara para verip vermediği yönündeki bir soruya karşılık, ''Silah sağlayanlara da para vermiş olabilirim.'' dedi.

Davada NSU'ya yardımcı olmakla suçlanan Carsten S. ile de irtibatı olduğunu ifade eden Brandt, ancak silahlar konusunda ne sanıkla ne de başka birisiyle konuştuğunu kaydetti.

YENİDEN İFADEYE ÇAĞRILDI

NSU davasında Beate Zschaepe ve Carsten S. ile birlikte yargılanan Ralf Wohlleben'in avukatlarının, Brandt'ın NSU'ya cinayet silahını sağlamış olabileceğini açıklaması üzerine bu kişi yeniden ifade vermeye çağrılmıştı.

NSU teröristleri Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt, "Ceska" marka bir tabanca ile çeşitli tarihlerde 10 kişiyi öldürmüş, daha sonra da polisin kuşatması üzerine intihar etmişti.

5 YILDIR DEVAM EDİYOR

Bu ikiliyle 13 yıl boyunca birlikte yaşayan Zschaepe, cinayetlere yardımcı olmak suçundan, Münih'te yaklaşık 5 yıldan beri süren davada baş sanık olarak yargılanıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...