Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Akdeniz 10 binden fazla sığınmacıya mezar oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Akdeniz 10 binden fazla sığınmacıya mezar oldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, 2014'ün başından bu yana 10 binden fazla kişinin Avrupa'ya geçmeye çalışırken Akdeniz'de hayatını kaybettiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), 2014'ün başından bu yana 10 binden fazla kişinin Avrupa'ya geçmeye çalışırken Akdeniz'de hayatını kaybettiğini açıkladı.

BMMYK Sözcüsü Adrian Edwards, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında son günlerde Akdeniz'de yaşanan göçmen ölümlerinin ardından 10 bin eşiğinin aşıldığını söyledi.
Bu yıl Avrupa'ya ulaşan göçmen sayısı 200 bini geçti

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Joel Millman ise 2016'nın başından bu yana Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşan sığınmacı ve göçmen sayısın 200 bini geçtiğini belirtti.

İtalya, Yunanistan, Kıbrıs ve İspanya'ya ulaşan göçmenlerin sayısının 206 bin 400'e ulaştığını aktaran Millman, 2 bin 809 kişinin ise denizde hayatını kaybettiğini ifade etti.

IOM'in verilerine göre, geçen yıl aynı dönemde ise Akdeniz'de, Avrupa'ya geçmeye çalışırken bin 838 kişi hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...