Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bordo Bereliler alarmda!

Düzenleyen:
Bordo Bereliler alarmda!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı’nda; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan güvenlik toplantısında önemli değerlendirmelerde bulunuldu.

Terör örgütü DAEŞ’ten boşalacak Fırat’ın batısındaki bölgede PYD – YPG güçlerinin etkin olması ve etnik temizlik başlatması ihtimaline karşı Türk Silahlı Kuvvetleri önlem aldı.

Sınırda; hudut birlikleri ve topçu unsurlarının varlığının Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı bordo berelilerin operasyonel timleri ile takviye edildiği ve alarm durumuna geçirildiği konuşuluyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDA TOPLANTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı'nda bugün öğleden sonra güvenlik toplantısı yapıldı.

Toplantıya; Başbakan Binali Yıldırım,Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile MİT Müsteşarı Hakan Fidankatıldı.

MÜNBİÇ HAREKATI

Toplantının yapılması dün planlanmıştı. Bugün Sabah saatlerinde İstanbul'da düzenlenen terör saldırısı da, toplantıda kapsamlı olarak ve bütün boyutlarıyla ele alındı. Ancak saldırıdan önce planlanan toplantının temel Gündem maddeleri arasında; Güneydoğu’daki bazı ilçelerde sona eren operasyonların yanı sıra Münbiç harekatı önemli yer tutuyordu.

Bu harekat, Türkiye için ulusal güvenliği açısından önemli. Çünkü, terör örgütü PKK’nın Suriyekolu YPG, bu harekatın sonuçlarından yararlanarak, Türkiye’nin Fırat’ın batısı olarak belirlediği kırmızı çizgilerini bir oldu bitti ile ABD gölgesinde aşmak niyetinde.

400 YPG’LI MÜNBİÇ OPERASYONUNDA

Suriye Demokratik Güçleri, Fırat Nehri’nin batısındaki Münbiç kentini DAEŞ'in elinden almak için koalisyon güçlerinin hava desteği altında 30 Mayıs'ta harekat başlattı. Bu harekatın ileri iki kolunda, 3 bin 150 kişilik bir kuvvet var. Bu iki kol, Münbiç’e yaklaştı. Bu kuvvetin içinde 400 dolayında YPG’linin olduğu Ankara tarafından tespit edilmiş durumda.

Harekatın ağırlıklı gücünü, yerel Arap birlikleri oluşturuyor. Ancak harekatın ardından YPG’nin bölgede kalıcı olması ve etnik temizlik yapması ihtimaline karşı Ankara tedirgin.

ANKARA'DA TEDİRGİNLİK SÜRÜYOR

ABD, DAEŞ’in temizlenmesinin ardından YPG’nin bölgeden çekileceği konusunda Türkiye’ye garanti verdi. Ancak Ankara’nın tedirginliği sürüyor. Bu rahatsızlığın Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan güvenlik toplantısında kapsamlı olarak ele alındığı konuşuluyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, son bir hafta içinde Suriye sınırındaki unsurlarını Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı bordo bereli komandolar ile takviye etmişti. TSK, ulusal güvenliğiyle ilgili tehdit olasılıklarına karşı alternatif harekat planları hazırlamıştı. Bu planların, bütün ayrıntıları ile Cumhurbaşkanlığı’ndaki güvenlik toplantısında ele alındığı belirtildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...