Tabutunu ünlü isimler taşıyacak

Düzenleyen:
Tabutunu ünlü isimler taşıyacak

SPOR Haberleri

Solunum yollarındaki rahatsızlık sebebiyle 74 yaşında hayatını kaybeden ABD’li efsane boksör Muhammed Ali’nin Louisville kentinde cuma günü düzenlenecek törende tabutunu ünlü isimler taşıyacak.

Bunlar arasında eski ağır sıklet şampiyonu Lennox Lewis ve efsane boksörün hayatını anlatan “Ali” filminde başrol oynayan aktör Will Smith de olacak. Bu arada Muhammed Ali’nin cenaze töreninin, kendisi ve yakın çevresinin, yıllar önce kaleme aldığı notlardan meydana gelen kitaba göre yapılacağı ortaya çıktı. Aile sözcüsü Bob Gunnell, “Muhammed, bir hafta boyunca tüm planı gözden geçirdi ve onaylayıp imzaladı” dedi. Ali’nin, İslami usullere göre gerçekleşecek törene, yalnızca tanınmış isimlerin değil halkın da katılmasını istediği öğrenildi. Dünya ağır sıklet boks şampiyonu unvanını 1964, 1974, 1978 yıllarında 3 kez kazanan Ali, solunum yollarındaki rahatsızlık sebebiyle 2 Haziran’da hastaneye kaldırılmıştı. Uzun süredir Parkinson rahatsızlığı bulunan Ali’nin, septik şok sebebiyle hayatını kaybettiği bildirilmişti. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...