Pamukkale’ye tarih ve kayak eşlik edecek

Düzenleyen:
Pamukkale’ye tarih  ve kayak eşlik edecek

Ekonomi Haberleri

'Beyaz cennet' diye anılan Pamukkale ile öne çıkan Denizli’de, kayak merkezi, sağlık ve inanç turizmi ile teleferik için 1 milyar TL yatırım yapıldı

Bünyamin Çelik DENİZLİ
Dünyada eşi benzeri olmayan ve 'beyaz cennet' olarak adlandırılan Pamukkale ile ünlü Denizli, turizmi 12 aya çıkarmak için atak başlattı. Sadece Pamukkale ile yılda 2.5 milyon turist ağırlayan Denizli'de 2420 metrede hayata geçirilen teleferik, 8 kişilik 24 kabinden oluşuyor ve saatte 1000 kişiyi Bağbaşı Kent Ormanı'ndan 1400 metre rakımlı Bağbaşı Yaylası sayesinde turizmi 12 aya çıkarmayı amaçlıyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 38 milyon TL yatırımla hayata geçirdikleri teleferik ve yayla projesinin bu anlamda marka olacağını ifade etti. Zolan, "Denizli, ağırladığı turist sayısı bakımından Türkiye'de ilk 5'te yer alıyor. Pamukkale için gelen turisti, diğer değerlerimizi de görmesi için kentte tutmalıyız. 2420 metre yükseklikteki Denizli Kayak Merkezi, doğal pistleriyle Batı Anadolu'nun en büyüğü. Önümüzdeki yıllarda otel yatırımları da hızlanacak" dedi.
Denizli'de turizmin lokomotifi Pamukkale'nin çevresinde 19 antik şehir, 1000'e yakın kültür tescilli varlığın bulunduğunu, termal, sağlık ve inanç turizminin yanında farklı turizm potansiyellerinin bulunduğunu söyleyen Zolan, "Hz. İsa'nın 12 havarisinden biri olan St. Philippe Martyriyumu ve Mezarı, Laodikya Antik Kentindeki Kutsal Haç Kilisesi, Tripolis Antik Kenti, Colossae Antik Kenti, St. Michael Kilisesi bunlardan sadece birkaçı. Bölgede 6 kazı çalışması da devam ediyor. Kentin çehresini değiştirecek 121 proje devam ediyor. 1 milyar TL'yi aşan yatırımlar 1 yıl içinde tamamlanacak ve kentin çehresi değişecek" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...