Ramazanlık uygulamalar

Düzenleyen:
Ramazanlık uygulamalar

Ekonomi Haberleri

İmsakiyelerin yerini alan mobil uygulamalar ramazan ayında oruç tutanlara rehberlik ediyor

On bir ayın sultanı ramazanın gelmesiyle birlikte ilk sahur yapıldı, ilk iftarlar açıldı. İlk teravih namazında camiler dolup taşarken minareler mahyalarla süslendi. İslam âlemi için büyük önem taşıyan ramazan ayında dijital imsakiyeler de oruç tutanlara rehberlik ediyor. Ücretsiz olarak indirilebilen "Namaz Vakti" uygulamaları ile namaz vakitleri, iftar ve sahur vakitleri cebe giriyor. "Ramazan Davulu" ile davul ritmi ile sahura uyanabilir, Diyanet İşleri'nin Ramazan Rehberi uygulaması ile oruç, zekat ve fitre ile ilgili bilgiler ve ramazanla ilgili âyet-i kerimeler ve hadis-i şeriflere ulaşabilirsiniz. Uygulama ile nerede hangi caminin olduğunu da öğrenebilirsiniz.  Yine Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kur'an-ı kerim uygulaması ile istediğiniz her yerde Kur'an-ı kerimi okuyabilirsiniz.
Apple Store ve Goole Play'de midesini düşünenler için de ciddi alternatifler bulunuyor. Yemeksepeti ve Getir uygulaması ile iftar ve sahurda yemek istediğiniz yiyecek ve içecekleri kısa sürede evinize getirtebilirsiniz. Aynı şekilde iftar ve sahurda yemeği çok kaçıranlara öneriler de yine uygulamalar yoluyla cebe kadar giriyor. Kalori Sayacı uygulaması özellikle yemeği fazla kaçıranları uyarıyor.  

BiTaksi taksimetre açılış ücreti almayacak 

Taksicilerle yolcuları buluşturan BiTaksi, BKM Express ile birlikte ramazan ayı boyunca sürecek bir kampanyaya imza atıyor. Ramazan ayında BKM Express seçeneğiyle taksi çağıran yolcular, indirim kodu girmeksizin taksimetre açılış ücretini ödemeden seyahat edecekler. Örneğin İstanbul’da 8.20 TL tutan bir taksi yolculuğunda BKM Express ile taksi çağıran BiTaksi yolcusu 5 TL ödeyecek. Ankara’da ise 8.10 TL tutan bir taksi yolculuğunda ödeme 5 TL olarak gerçekleşecek. Tutar BiTaksi ödeme ekranında otomatik olarak düşülecek. 5 TL üzeri yapılan yolculuklarda geçerli olacak olan kampanyadan her müşteri günde bir defa, toplamda ise 10 kez faydalanabilecek. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...