Hainler ramazanda İstanbul'u kana buladı

Düzenleyen:
Hainler ramazanda İstanbul'u kana buladı

YAŞAM Haberleri

Teröristler, nöbete giden Çevik Kuvvet polislerine bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Uzaktan kumanda ile patlatılan bomba; 6’sı polis, 5’i sivil 11 kişinin hayatına mal oldu.

Teröristler ramazan günü İstanbul’un kalbi Vezneciler’de Çevik Kuvvet otobüsünü hedef aldı. Bomba yüklü aracın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu polis memurları Emrah Pekdoğan, Gökhan Topçu, Duha Beker, Ramazan Kırboğa, Kadir Cihan Karagözlü ile Yaşar Özlem olay yerinde şehit oldu. Sivillerden Elif Tutuş İnce, Esra Tekin ve eşi Hakan Tekin, Ahmet Bayraktar ile ismi açıklanmayan 1 kişi de hayatını kaybetti. 2’si ağır 36 kişi de yaralandı. Patlamanın Çevik Kuvvet’in nöbet değişimi sırasında yaşandığı belirtildi. Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Olay yerinin yakınında bulunan kız öğrenci yurdu da patlamadan etkilendi. Savrulan parçalar yurdun camlarını kırıp odalara girdi, öğrenciler büyük tehlike atlattı. Yol trafiğe kapatılırken toplu taşıma araçları uzun süre çalışamadı. Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamanın hangi örgüt ile alakalı olduğu sorusuna “Bütün bunlar çalışıyor, daha sonra geniş açıklamalar yapılacak” dedi. 
MÜHÜRLÜ OLMASAYDI...
Saldırıda hasar gören Şehzadebaşı ve Damat İbrahim Paşa Camilerini ziyaret eden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Camilerde çok büyük hasar yok. Patlamanın olduğu yerdeki Celal Ağa Oteli, 3 yıldır mühürlüydü açık olsaydı daha büyük bir facia olabilirdi. Bir de Sultanahmet’teki Alman turistlerin olduğu katliamda o bombalamadan sonra bir daha turistlere yönelik bir şey olmaması bizi sevindiriyor” dedi.
Saldırının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, başsavcıvekilleri İrfan Fidan ve Önder Yaman ile 4 cumhuriyet savcısı, olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Soruşturma kapsamında yapılan ilk incelemelerde, bombalı saldırıda kullanılan aracın kiralık olduğu belirlenirken, aracı kiralayan 4 kişi de gözaltına alındı.
Ayrıca, bomba yüklü aracın uzaktan kumandayla patlatıldığı üzerinde durulduğu ve bombanın etkisinin arttırılması için demir bilyeler kullanıldığı bilgisine ulaşıldığı da ifade edildi.
Savcılık, olay yerinde bulunan MOBESE kameralarını incelemeye alırken, aracı olay yerine getirip park eden kişi veya kişilere ulaşılmaya çalışılıyor. 
Bu arada, soruşturma dosyasının, olay yerine giden savcılar arasında bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’ndan Hasan Yılmaz’a verildiği öğrenildi. Katliamı kimin planladığı ise henüz bilinmiyor. Ancak ilk veriler terör örgütü PKK’yı işaret ediyor...

Hainler ramazanda İstanbul'u kana buladı

Ateş düştüğü yeri yaktı

Hain saldırı sonrası acı haberi alan aileler yıkıldı. Henüz 2 yıllık polis memuru 22 yaşındaki Emrah Pekdoğan’ın acı haberi Kırıkkale’deki ailesine verildi. Şehit babası Mehmet Pekdoğan, ‘Kimi kime şikâyet edeyim, vatan sağolsun” dedi.
Şehit polis memuru Ramazan Kırboğa’nın Kayseri’deki baba evinde ise Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yükseldi. Şehidin geçen yıl evlendiği, 3 aylık çocuğunun olduğu bildirildi. Kırboğa’nın, Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nden mezun olduğu ve bir dershanede kısa süre öğretmenlik yaptıktan sonra ataması olmadığı için polisliğe başvurduğu öğrenildi. 
Şehit olan polis memuru Duha Beker’in Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde yaşayan yakınlarına acı haber ulaştı. Şehidin babası İsmail Beker’in geçen yıl vefat ettiği, annesiyle birlikte İstanbul’da yaşadığı öğrenildi.
1 yıllık polis memuru Yaşar Özlem’in babasını 1.5 yaşındayken trafik kazasında kaybettiği, annesinin de ikinci evliliğini yaptığı belirtildi. Şehit polisin kısa süre önce bir öğretmenle evlendiği, ancak anlaşmazlık nedeniyle boşanma aşamasında oldukları öğrenildi.
28 yaşındaki polis memuru Kadir Cihan Karagözlü’nün 6 ay önce evlendiği öğrenildi. 2 yıllık polis memurunun acılı babası Zeki Karagözlü, “Ramazan’da hiç olmaması gereken şeyler oluyor. Vahşice, insanlık dışı bir hareket. Sabah sahura kalktı, namazını kıldı ve gitti. İki saat sonra vefat ettiğini öğrendik” dedi.
Şehit polislerden Yaşar Özlem'in cenazesi Afyonkarahisar'a, Duha Beker'in cenazesi Yozgat'a, Emrah Pekdoğan'ın cenazesi Kırıkkale'ye, Ramazan Kırboğa'nın cenazesi de Kayseri’ye gönderildi. Şehit Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü ise bugün öğle vakti Fatih Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde defnedilecek.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...