Bu uygulama android cihazınızı uzaktan bozuyor

Düzenleyen:
Bu uygulama android cihazınızı uzaktan bozuyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Android'e yeni gelmesi planlanan özellik ile kullanıcılar cihazlarını uzaktan müdahaleyle kullanılmaz hâle getirebiliyor.

Android, 'Cihaz Yöneticisi' özelliği ile bir süredir telefonları kaybolmaya karşı korkuyor.Eğer bir yerde telefonunuzu unutursanız, bu özellik sayesinde web uygulaması üzerinden nerede olduğuna bakabiliyor, çalmasını sağlayabiliyor veya telefonunuzu bulan insana ana ekrandan mesaj gönderebiliyorsunuz.Ancak tüm bunlara rağmen sistem mükemmel değil ve cihazınız kötü niyetli insanların eline geçtiğinde verileriniz tehlikede.Uzaktan Cihazınızı Bozun! Böylesi durumlar için yeni bir özellik daha eklemeyi planlayan Google, kullanıcıların uzaktan kontrol ile cihazlarını "brick" edebilmesini sağlayacak.Eğer bir daha telefonunuza ulaşamayacağınızı düşünürseniz bu özellik sayesinde hem tüm verileri sıfırlayabilecek hem de o cihazın bir daha kullanılabilmesini engelleyebileceksinizTabii ki en nihayetinde bu özelliğin tam olarak nasıl çalışacağını belirleyecek olanlar üreticiler. Gelen bilgilere göre bu seçeneği seçtikten sonra tam olarak hangi bölümlerin silineceğine akıllı telefon üreticileri karar verecek.Son olarak bu özellikle birlikte SD karta müdahale de edilebilmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...