Suriye rejimi Deraya'ya kısmi yardım girişine izin verdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye rejimi Deraya'ya kısmi yardım girişine izin verdi

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Suriye rejiminin Deraya'ya kısmi yardım girişine izin verdiğini kaydederek, tam erişim taleplerini yineledi.

Dujarric, gazetecilere yaptığı açıklamada, BM'nin 5 Haziran'da yazılı olarak Suriye Dışişleri Bakanlığına başvurduğunu ve Şam vilayetinde Deraya, Duma ve Mudamiye ile Humus vilayetinde El-Vaer kasabalarına insani yardım ulaştırılması için izin istediğini söyledi.

Yardımın ulaşmaması halinde havadan yardım gündemde
Başvuruda helikopterle havadan yardım taşınması seçeneğine de yer verildiğini anlatan Dujarric, uçakla yardım atılmasının planlanmadığını ifade etti. Dujarric, helikopterle yardımın da karadan girişin kesinlikle mümkün olmaması halinde düşünüleceğini bildirdi.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, geçen hafta BM Güvenlik Konseyi'ne verdiği brifingde, karadan yardım ulaştırılamayan bazı bölgelere havadan yardım malzemesi atılabilmesi için pazar günü Suriye rejiminden izin isteyeceklerini söylemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...