Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'DAEŞ'in kontrol ettiği 344 kilometrekarelik bölge alındı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'DAEŞ'in kontrol ettiği 344 kilometrekarelik bölge alındı'

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Merkez Komutanlığı, Münbiç'te yürüttüğü operasyon hakkında, "DAEŞ'in kontrol ettiği 344 kilometrekarelik bölge Suriye Arap Koalisyonu tarafından alındı." açıklamasını yaptı.

ABD ordusunun Ortadoğu'daki birliklerinin bağlı olduğu komutanlık, Suriye Arap Koalisyonu'nun DAEŞ'e karşı Suriye'nin kuzeyindeki Münbiç'te yürüttüğü operasyonda bugüne kadar 344 kilometrekarelik alanı ele geçirdiğini bildirdi.

ABD Merkez Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, Münbiç'in ele geçirilmesi amacıyla terör örgütü DAEŞ'e karşı yürütülen operasyona Suriye Arap Koalisyonu'nun öncülük ettiği, kentin alınması halinde korunmasından da bu koalisyonun sorumlu olacağı vurgulandı.

Açıklamada, daha önce DAEŞ'in kontrol ettiği 344 kilometrekarelik bölgenin Suriye Arap Koalisyonu tarafından ele geçirildiği belirtilerek, ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyonun da Münbiç'teki operasyona destek için 105 hava saldırısı düzenlediği kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...