Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehit Teğmen Caner Gönyeli Tatbikatı tamamlandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şehit Teğmen Caner Gönyeli Tatbikatı tamamlandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şehit Teğmen Caner Gönyeli - 2016 Arama-Kurtarma Tatbikatı'nın kara safhası başarıyla tamamlandı.

101 Evler (St. Hilarion) bölgesindeki tatbikata, Şehit Teğmen Caner Gönyeli’nin annesi Kezban Gönyeli, eşi Nükhet Gönyeli, kızları Nihal Şehsuvaroğlu, Nil Kırcalı, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun ile Pakistan, Kosova, İran, Afganistan, Katar ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nden yabancı gözlemciler katıldı.

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Uzun, burada yaptığı konuşmada, arama kurtarma çalışmalarını zamana karşı bir yarış olarak nitelendirdi. Uzun, arama kurtarma çalışmalarının profesyonel personel, iyi organizasyon, birimler arası işbirliği ve 24 saat esası ile çalışmayı gerektirdiğini belirtti.

Daha sonra, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığında görevli bir subayın sunumu eşliğinde tatbikata geçildi.

Tatbikatta, İzmir-Ercan hattında uçan özel bir şirkete ait yolcu uçağının Girne yakınlarında tehlike sinyali vermesinin ardından zorunlu iniş yaptığı 101 Evler (St. Hilarion) bölgesinde yürütülen arama kurtarma faaliyeti canlandırıldı.

Tehlike sinyalinin, Uydu Destekli Arama ve Kurtarma Sistemi üzerinden, Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından alınması ve durumun Ercan Hava Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi’ne bildirilmesi üzerine, KKTC Arama Kurtarma Teşkilatı faaliyete geçti.

Bir arama-kurtarma helikopteri ile bir ambulans helikopter uygun arama kurtarma birlikleriyle bölgeye sevk edildi. Türkiye'den de arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için bir arama kurtarma uçağı ile bir arama kurtarma helikopteri bölgeye gönderildi.

Kaza yapan uçağın düştüğü yerin helikopterlerce belirlenmesinin ardından arama-kurtarma ekipleri bölgeye inerek düşen uçağın yakınlarında tespit edilen iki ağır yaralıyı helikopterden indirilen sedyelerle hastaneye kaldırdı.

Olay yeri kontrolörünün bölgedeki incelemesinin ardından verdiği talimatla sivil savunma ekipleri, uçakta sıkışan yaralıları kurtarmak için harekete geçti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...