Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Burada matematikden başka konu yasak

Düzenleyen:
Burada matematikden başka konu yasak

EĞİTİM Haberleri

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan bir okulda Matematik öğretmeni tarafından açılan Matematik Kafe, sadece matematik konuşulması şartı ile öğrencilere hizmet veriyor.

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan Gökşen Mustafa Yücel Anadolu Lisesi'nde 8 yıldır görev yapan Matematik öğretmeni Coşkun Öksüz, yıllardır hayalini kurduğu projeyi hayata geçirdi. Okul yönetimi, öğretmenler ve öğrencilerin desteği ile okul içerisinde "Matematik Kafe" oluşturulmasına öncü olan Öksüz, ders aralarında öğrencilerin matematikle ilgili eksik kaldıkları konulara çalışmasına sağlıyor.

Burada matematikden başka konu yasak

"HAFTANIN SORUSUNU BİLENE ÖDÜL VERİLİYOR" 

Okul içerisinde bulunan bir bölüme kurulan Matematik Kafede öğretmenler ve öğrenciler ders aralarında bir araya gelerek sadece matematik ile ilgili konularda sohbet ediyor. Matematik ile ilgili çözemedikleri soruları öğretmenlerine soran öğrenciler ayrıca burada arkadaşlarıyla da vakit geçirebiliyor. Matematik Kafe'de yer alan tahtaya öğretmenler tarafından yazılan haftanın sorusunu bilen öğrenciler ise çeşitli hediyeler ile ödüllendirilerek, öğrencilerin matematiğe olan ilgisi arttırılıyor.

"BU ÇALIŞMALARIN KARŞILIĞINI İLERİDE GÖRECEĞİZ" 

22 yıldır Matematik öğretmenliği görevini sürdüren Coşkun Öksüz proje hakkında verdiği bilgide, "Bu kafenin yapımına 5 -6 yıl önce karar vermiştim. Bu doğrultuda okula bir anı bırakmak, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ortaklaşa buluşabileceği bir yer sağlamak adına böyle bir işe kalkıştık. Öğrencilerimizden proje anlamında katkı sağlamalarını istedik. Nitekim öğrenci ve öğretmenlerimizin katkıları ile bu hale getirdi. Amacımız öğrencilerin çalışacağı bir ortamı hazırlamak.Birisi için mümkünse hepsi için mümkün olduğunu göstermek. Onların öğretmenleriyle, arkadaşlarıyla burada çalışmalarını, sohbetlerini ve bir takım çalışmaları sağlamak amacıyla bu işe kalkıştık. Bu çalışmaların karşılığını ileride göreceğiz. Öğrencilerimiz de bu konuda bize yardımcı oluyorlar, sağ olsunlar. Öğrenciler burada ders çalışabiliyorlar, öğretmenlerle konuşup, tartışabiliyorlar. Onlara soru sorabiliyorlar" dedi.

KAFENİN KURULUŞUNA ÖĞRENCİLER DESTEK VERDİ 

Kafede düzenlenen ödüllü yarışmaların kendilerini teşvik ettiğini dile getiren 11. sınıf öğrencisi Canan Mert ise, "Matematik kafenin kuruluşundan beri gerek fikirlerimizle, gerek materyallerle destek vermeye çalıştık. Matematik kafenin hazırlanma amacı, öğrenciyi matematiğe ısındırmak, gerek soru çözümlerinde kolaylık sağlamak, gerek ödevimizde gerekse sınavlarımızda birbirimize yardımcı olmak. Matematiğe olan tabularımızı yıkmak istiyoruz. Öğrenci matematik deyince sürekli soru işaretleri beliriyor. Bu kafe ona daha eğlenceli biçimde matematiği sevdirmek için var. Haftanın soruları da öğrenciye kafeyi ısındırıyor. Öğretmenlerle daha iç içe olmasını sağlıyor. Sınıflarda matematiğin tartışma ortamını sağlıyoruz. Normalde hiç konuşmadığımız konuları artık sınıf ortamında da konuşabiliyoruz. Ödüller ufak çaplı olsa da en azından öğrenciyi teşvik ediyor. İlgimizi çekiyor" şeklinde konuştu.

"ÇÖZEMEDİĞİMİZ SORULARI KAFE SOHBETİNDE ÇÖZEBİLİYORUZ"

Eksik konuları kafede düzenledikleri sohbet ile giderdiklerini dile getiren 11. sınıf öğrencisi Tuğçe Özçakır da, "Matematik kafenin kurulmasında öğretmenlerimizden ziyade biz öğrencilerin de çok faydası oldu. Herkes birlik olarak burayı oluşturduk. Ayrıca çözemediğimiz soruları da burada arkadaşlarımızla birlikte çözebiliyoruz. Arkadaşlarımızla burada matematik çalışabiliyoruz. Onun haricinde sorularımız oluyor, o soruları cevaplayanlara çeşitli hediyeler veriliyor. Böylece matematiği teşvik edilmiş oluyoruz" ifadelerini kullandı.

"DERS ARALARINDA KAFEDE SORU ÇÖZÜYORUZ"

Matematik Kafenin öğrenciler için oldukça faydalı olduğunu ifade eden 10. sınıf öğrencisi Eren Can Kütüker, "Matematik kafenin biz öğrencilere çok katkısı olduğunu düşünüyorum. Öğle aralarında, tenefüs aralarında buraya gelip soru çözme fırsatı bulabiliyoruz. Çözemediğimiz soruları arkadaşlarımızla danışıp çözüm yolu buluyoruz. Bu imkanı bize sunan başta matematik öğretmenimiz olmak üzere tüm idareye teşekkür ediyorum" dedi. 
Öte yandan okul içerisinde kurulan Matematik Kafede ders alanına ait birçok kitap ve matematik formüllerinin bulunduğu bilgi panoları bulunuyor. Öğrenciler burada soru çözmenin yanında arkadaşları ile birlikte de vakit geçirebiliyor. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...