Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Her iki liderde 2016'da Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için kararlı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Her iki liderde 2016'da Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için kararlı'

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide, "Her iki liderin de 2016’da Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için kararlı olduğunu görüyorum." dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'yi kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yaklaşık iki saat süren görüşmede, Kıbrıs Türk tarafının müzakerecisi Özdil Nami, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Temsilcisi Barış Burcu da hazır bulundu.

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Eide, Akıncı ile yapıcı ve kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, "Her iki liderin de 2016’da Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için kararlı olduğunu görüyorum." dedi.

Kıbrıs müzakereleri çerçevesine Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, yapılacak liderler görüşmesinde, müzakerelerde gelinen noktayla ilgili genel bir değerlendirme yapacağını belirten Eide, her iki liderin de kaybedecek zamanı olmadığını, gelecek haftaların müzakereler için verimli bir şekilde planlanmasının yapılması gerektiğini söyledi.

Müzakerelerde pek çok ilerleme kaydedildi

Özel Danışman Eide, müzakerelerde şu ana kadar pek çok ilerleme kaydedildiğini ancak yapılacak çok işin olduğunun saklanmaması gerektiğini ifade ederek liderlerin çözüme yönelik kararlıklarını açıkça ortaya koyduğunu vurguladı.

Eide, görüşmelerde, ellerinde yüzlerce sayfadan oluşan bir belgenin bulunduğunu, belge üzerinde anlaşma sağlanan konuların siyahla yazıldığını, üzerinde uzlaşı sağlanmayan konularda Kıbrıs Türk tarafının görüşlerinin kırmızı, Kıbrıs Rum tarafının görüşlerinin ise mavi renkte yazıldığını anlatı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...