Haylaz maymun, Kenya'yı elektriksiz bıraktı

Düzenleyen:
Haylaz maymun, Kenya'yı elektriksiz bıraktı

DÜNYA Haberleri

Kenya'da enerji istasyonunda bir dönüştürücünün üzerine düşen maymun, ülke çapında elektriğin kesilmesine sebep olmakla suçlandı.

Afrika'nın doğu kıyısında bulunan Kenya, dün yerel saat ile 11:30'dan hemen sonra üç saatten fazla bir süre boyunca elektriksiz kaldı. Elektrik şirketi KenGen öğleden sonra elektrik kesintisi ile alakalı bir bildiri yayınladı. Bildiride bir maymunun enerji istasyonunun çatısına tırmanarak bir dönüştürücüyü sekteye uğratması kesintinin sebebi olarak gösterildi.

180 MW'LIK KAYIP ÜLKE GENELİNDEKİ KESİNTİYİ TETİKLEDİ

''Bu sabah 11:29'da bir maymun Gitaru Enerji İstasyonu'nun çatısına tırmandı. Daha sonra bir dönüştürücünün üzerine düşerek çalışmasını sekteye uğrattı. Bu olay enerji istasyonundaki diğer makineleri de etkileyerek aşırı yüklenmeye sebep oldu. Bu tesisten 180 MW'lık bir kayıp, ulusal çaptaki elektrik kesintisini tetikledi.''

TESİSLERDE GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTTIRILACAK

"Sistem onarılmış olup, elektrik üreten ünitelerimiz normal şekilde çalışmaktadır. KenGen elektrik üretim tesisleri, elektirkli çitlerle çevrelenmiş olup vahşi hayvanların tesise zarar vermesinin önüne geçilmiştir. Yaşanan kesintiden ötürü üzüntü içinde olduğumuzu bildiririz. Böyle bir hadisenin bir daha yaşanmaması için şirketimizin bütün üretim tesislerinde güvenlik tedbirlerini arttıracağını kamuoyuna saygıyla duyururuz."

TESİS, ÜLKE ELEKTRİĞİNİN BEŞTE BİRİNİ KARŞILIYOR

Ülkedeki en büyük elektrik üretim tesisi olan Gitaru enerji istasyonu, maksimum üretebileceği 225 MW'lik elektrikle ülkenin ihtiyacının beşte birini karşılamakta. Dün yerel saat ile öğleden sonra 3 civarında arıza giderilerek tüm ülkeye elektrik verilmeye başlandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...