Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere'de 'izleme yasasına' milletvekillerinden onay

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İngiltere'de 'izleme yasasına' milletvekillerinden onay

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiliz Parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası, güvenlik güçlerinin kişilerin internet iletişimini daha yakından izleyebilmesini sağlayacak yasa tasarısına onay verdi.

Avam Kamarasında dün akşam yapılan oylamada, internet hizmet sağlayıcılarına internet kullanıcılarının bilgilerini ve hareketlerini paylaşma yetkisi de verecek "izleme yasası", 69'a karşı 444 oyla kabul edildi. Tasarının yasalaşması için parlamentonun üst kanadı Lordlar Kamarasının onayı da gerekecek. Yasa tasarısının gelecek günlerde Lordlar Kamarasında görüşülmesi ve sonbahardan önce yasalaşarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, yeni izleme yasasını, "Bu yasa bizi belirsizliklerle dolu dünyamızda koruyacaktır" diyerek savunmuştu. Ancak yasaya, ayrılıkçı İskoç Ulusal Partisi (SNP) ve bazı milletvekilleri, kişilerin gizlilik hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle karşı çıktı. Yapılan itirazlarla izleme yasa tasarısına milletvekilleri, hukukçular ve gazetecilerin bilgilerinin korunmasına yönelik ek bir madde getirildi.

İngiltere’de siber suçlarla mücadele için İçişleri Bakanlığı tarafından geçen yıl gündeme getirilen "izleme yasasıyla", kişilerin ziyaret ettiği her internet sitesi ve bağlanılan internet hizmetinin ayrıntıları takip edilebilecek. İnternet hizmet sağlayıcıları da kişilerin hareketlerini kayıt altına alıp, talep edildiğinde paylaşabilecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...