Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kamerun ve Nijerya'dan Boko Haram'a operasyon: 60 terörist öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kamerun ve Nijerya'dan Boko Haram'a operasyon: 60 terörist öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Kamerun ve Nijerya ordusunun terör örgütü Boko Haram ile mücadele kapsamında yürüttüğü operasyonlarda en az 60 militanın öldürüldüğü belirtildi.

Kamerun'un kuzeyinde Logon ve Chari bölgesinde Jandarma Komutanlığı görevini yürüten Nomo Jean Claude, hafta başında 30'a yakın Boko Haram militanının, Çad Gölü'nde Tubun Ali kasabasına saldırdıklarını ve bölgede avlanan Kamerunlu balıkçılardan 10'unu öldürdükten sonra Nijerya'ya doğru kaçtıklarını açıkladı.

Boko Haram ile mücadele eden Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü'nden (FMM) General Buba Dobekreo da Kamerun ve Nijerya ordusunun, örgütün saldırısına karşılık vermek amacıyla Boko Haram'ın üs olarak kullandığı Nijerya'nın Ndaba, Rawa ve Zumbulum kasabalarına operasyon yaptığını ve en az 60 militanın öldürüldüğünü ve örgüte ait çok sayıda silahın ele geçirildiğini kaydetti.

Çad Gölü Havzası Komisyonuna üye Kamerun, Nijer, Nijerya, Çad, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Libya'nın genelkurmay başkanları, geçen ay düzenlenen toplantıda, Boko Haram'ın saldırılarına ara verdiği dönemlerde daha dikkatli olunması yönünde FMM birliklerini uyarmıştı.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin tarafından örgütle mücadele çerçevesinde oluşturulan ve 10 binden fazla askerle hareket eden FMM, Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenlik ile istikrarın sağlanması ve insani yardımın ulaştırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...