Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kalın: Terörle mücadelede Türkiye'yi zaafa uğratacak adım atmayız

Düzenleyen:
Kalın: Terörle mücadelede Türkiye'yi zaafa uğratacak adım atmayız

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, AB'nin, Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik şartına ilişkin, terörle mücadele konusunda Türkiye'yi zaafa uğratacak bir adım atmamız elbette mümkün değil."dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Kalın, terörle mücadeleye ilişkin, "Türkiye'ye terörle mücadele konusunda zaaf yaşatabilecek birtakım tavsiye ve telkinlerde bulunmak yerine, Avrupalı dostlarımızın terörle mücadele konusunda tavizsiz bir şekilde Türkiye'nin yanında durması gerekir." dedi.

AB'nin, Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik şartına değinen Kalın, "Terörle mücadele konusunda Türkiye'yi zaafa uğratacak bir adım atmamız elbette mümkün değil. Dün ve bugün yaşanan hadiseler zaten bu konudaki haklılığımızı bir kez daha teyit etmiş durumda." diye konuştu.

"Almanya PKK'nın örgütlenmesine son verecek tasarıları gündemine alabilir"
Alman Federal Meclisinin (Bundestag) 1915 olaylarıyla ilgili kararını eleştiren Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Alman Federal Meclisi, yalan yanlış tarih bilgisiyle ve sorumsuzluk örneği olan böyle bir siyasi gündemle Türkiye'ye yüklenmek yerine, PKK terör örgütünün Almanya'daki örgütlenmesine son verecek, Neonazi cinayetlerini önleyecek birtakım tasarıları gündemine alabilir. Bu, Alman toplumuna da Türkiye-Almanya ilişkilerine de daha iyi katkı verecektir."

"Hakan Fidan görevinin başındadır"
Kalın, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı (MİT) Hakan Fidan'ın görevinin başında olduğunu belirterek, "Bu, sayın Hakan Fidan'ı yıpratma operasyonudur. Ama burada hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın tavrı son derece nettir. Görevinin başında, görevini de iyi yapan bir müsteşarımız vardır." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...