'Aktobe'deki terör saldırısının talimatı yurt dışından'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Aktobe'deki terör saldırısının talimatı yurt dışından'

DÜNYA Haberleri  / AA

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Aktöbe'deki terör saldırılarının, dinin arkasına saklanan radikal gruplar tarafından düzenlendiğini belirterek "Yurt dışından talimat aldılar." dedi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Aktöbe'deki terör saldırılarının, dinin arkasına saklanan radikal gruplar tarafından düzenlendiğini belirterek "Yurt dışından talimat aldılar." dedi.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, yaptığı açıklamada, emniyet güçlerinin teröristleri etkisiz hale getirmek için gereken tedbirleri aldığını ve İçişleri Bakanlığının başkanlığında birimler arası ortak soruşturma yürütüldüğünü bildirdi. Nazarbayev, "Alınan bilgilere göre, terör saldırıları dinin arkasına saklanan radikal gruplar tarafından düzenlendi. Yurt dışından talimat aldılar." diye konuştu.

Nazarbayev, saldırıda hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı diledi ve 9 Haziran için yas ilan ettiklerini duyurdu.

Aşırılık ve terörizmin sadece Kazakistan değil, bütün dünya için tehdit oluşturduğuna işaret eden Nazarbayev, "Birileri, ülkenin liberal politikasını ve kanunlarını kullanarak devletin gücünün dayanıklılığını kontrol etmek istedi. Biz her zaman aşırılara ve teröristlere karşı sert tedbirler alacağız.” ifadesini kullandı.

Nazarbayev, şöyle devam etti:

"Renkli devrimler miting, cinayet, hükümete darbe girişimiyle başlar. Bu tür işaretler bizde de oluştu. Bu tür olayların yaşandığı ülkelerde, bugün ne devlet ne de istikrar var. Orada fakirlik ve haydutluğun yanı sıra aşırıcı ve teröristler için şartlar oluşturulmuştur. Bu tür devletlerin ekonomisi 10 sene gerilemiştir.”

Kazakistan'ın Aktöbe kentinde pazar günü bir askeri birim ile iki dükkana düzenlenen saldırılarda aralarında askerlerin de bulunduğu 6 kişi hayatını kaybetmiş, 37 kişi yaralanmıştı.

İçişleri Bakanlığı Dil ve Enformasyon Birimi Müdürü Almas Sadubayev, basına yaptığı açıklamada, saldırıları düzenleyen teröristlerden 13’ünün öldürüldüğünü belirtmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...