Midyat’taki saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi

Düzenleyen:
Midyat’taki saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi

GÜNDEM Haberleri

Mardin’in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi.

Mardin'in Midyat İlçesi'nde PKK'lıların İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla düzenlediği ve kadın polis memurları Nefize Özsoy ile Şerife Özden Kalmış'ın şehit olduğu saldırıda hayatını kaybeden sivil vatandaşların sayısı da 3'e yükseldi. Saldırıda ağır yaralanan bir vatandaş Midyat Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

2'Sİ POLİS 5 KİŞİ ŞEHİT OLDU

Ölen sivillerin Bekir Sayan, eşi Hayriye Sayan ile Fahrettin Ekinci olduğu belirlendi. Böylece terör saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısı 5'e yükselirken; aralarında polis ve sivillerin bulunduğu 51 yaralının tedavileri ise Midyat başta olmak üzere Mardin, Batman ve çevre il ve ilçelerdeki hastanelerde sürüyor.

1 TON PATLAYICI YÜKLEYİP KARGO ARACI GÖRÜNTÜSÜ VERDİLER

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla PKK'lıların düzenlediği saldırının detayları da ortaya çıkmaya başladı.

Olay yerinde polis ekiplerinin yaptığı incelemede elde edilen ilk bilgilere göre infilak ettirilen minibüse yaklaşık 1 ton patlayıcı yüklendiği belirlendi. PKK'lıların bomba yüklü minibüs bir kargo firmasının amblemlerine de yapıştırarak kargo aracı görüntüsü verdiği, bu yöntemle Emniyet Müdürlüğü'nden içeriye girmeye çalıştığı ortaya çıktı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Mardin Valiliği, Midyat İlçesi'nde PKK'lıların bomba yüklü araçla emniyete düzenlediği saldırıda 2 polisin şehit olduğunu, 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve güvenlik görevlisi ve sivil olmak üzere 51 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Açıklamada, şöyle denildi:
"İlimiz Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına bugün saat 11.10 sıralarında bomba yüklü araçla terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı neticesinde 2 polis memurumuz şehit olmuş, 3 sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, güvenlik görevlisi ve sivil olmak üzere 51 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılara Midyat Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından 22 yaralı bölgedeki çeşitli hastanelere ileri tetkik ve tedavi için sevk edilmiştir. Olayın aydınlatılmasına yönelik çalışmalar ilgili birimlerimizce yürütülmektedir."

Mardin Midyat'ta Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda kadın polis Şerife Özden Kalmış ile 2 vatandaş şehit düştü, aralarında çocuk ve sivillerin de olduğu 30 kişi de yaralandı.

6.5 AYLIK HAMİLE OLAN POLİS MEMURU HASTANEDE ŞEHİT DÜŞTÜ

Hastaneye kaldırılan kadın polis memuru şehit polis 6,5 aylık hamile Nefize Özsoy ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Özsoy'un hayatını kaybetmesiyle birlikte şehit sayısı 4'e yükselmişti. Yaralı sayısının da 37'e yükseldiği bildirildi.

Midyat’taki saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi

(Şehit polis 6,5 aylık hamile Nefize Özsoy)

ŞEHİT POLİSİN EŞİ DE DAHA ÖNCE SALDIRIYA UĞRAMIŞ

Şehit olan polis memurlarından Nefize Özsoy'un polis memuru olan eşinin de, daha önce ilçede polis aracına düzenlenen saldırıda yaralandığı belirtildi.

ŞİDDETLİ PATLAMA VE ÇATIŞMA

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bugün saat 11.00 sıralarında şiddetli patlama meydana geldi. Patlamanın ardından PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Patlama ve sonrasında çıkan çatışma nedeniyle ilçeye Mardin'den takviye birlikler sevk edildi.

Midyat’taki saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi

5 ŞEHİT, 36 YARALI

Patlamada 2 kadın polis şehit olurken, 3 vatandaş da hayatını kaybetti. Olayda 36 kişi de yaralandı.

Yaralılardan bazıları kaldırıldıkları Midyat Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından çevre illerdeki hastanelere sevk edildi.

Midyat’taki saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi

Bölgeye, AFAD ekipleri de gönderildi.

HAMİLE POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Patlamada yaralananlardan kadın polis memuru Nefize Özsoy, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen şehit düştü. Şehidin 8 yıllık polis memuru ve 6.5 aylık hamile olduğu öğrenildi. Şehit polis memuru Nefize Özsoy'un eşi Cumhur Özsoy'a acı haber verildi.

EŞİ, ACI HABERİ ALINCA BAYGINLIK GEÇİRDİ

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesinde görevli şehit Özsoy'un eşi Cumhur Özsoy'a acı haberi meslektaşları verdi. Acı haberi aldığı anda baygınlık geçiren Özsoy, ambulansla götürüldüğü Kırklareli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve polis memurları hastaneye giderek Özsoy'a başsağlığı dileğinde bulundu. Özsoy çiftinin, 4 yaşında Elif adında bir kız çocuğu sahibi oldukları öğrenilirken, şehit polisin ailesinin ise Edirne'de yaşadığı bildirildi.

Öte yandan Cumhur Özsoy'un 2015 yılında Midyat'ta terör örgütünce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda yaralandığı, daha sonra tedavisinin ardından Kırklareli Emniyet Müdürlüğü'nde göreve başladığı öğrenildi.

ÇOĞU RESMİ KURUMA AİT BİRÇOK BİNADA BÜYÜK HASAR

Saldırının gerçekleştirildiği Nusaybin Caddesi'nin, sivillerin de yoğun kullandığı bir bölge olduğu öğrenildi. Patlama sonrası bölgedeki çoğu resmi kuruma ait birçok binada büyük çapta hasar meydana geldi.

Midyat’taki saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi

BARİYERLER DAHA BÜYÜK FACİAYI ÖNLEDİ

Emniyet girişinde beton bloklar ve demir bariyerlerin bulunmaması halinde, facianın boyutunun daha da büyük olabileceği belirtildi.

BATMAN YÖNÜNDEN GELDİ

Saldırıyı düzenleyen teröristin Batman yönünden geldiği belirlendi. MOBESE görüntüleri de bu bilgiyi teyit ediyor.

HALK KAN VERMEK İÇİN HASTANEYE KOŞTU

İlçede patlama büyük paniğe neden olurken, vatandaşlar yaralıların bulunduğu Midyat Devlet Hastanesi'ne akın ederek, onların sağlık durumları hakkında bilgi almaya çalıştı. Bu sırada bazı vatandaşların da olası kan ihtiyacını karşı hastaneye gittikleri belirtildi. İlçedeki doktorlar da acil olarak göreve çağrıldı. Durumu ağır olan yaralılar çevre il ve ilçelerdeki hastanelere sevk edildi.

Saldırının ardından polis ekiplerine takviye olarak jandarma da devreye girerek, stratejik yerlerde güvenlik önlemi aldı. Mardin il merkezinden de ilçeye takviye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

MİDYAT'IN EN İŞLEK YERİ

DHA Muhabiri Felat Bozaslan, CNN TÜRK canlı yayınında patlamayla ilgili şu bilgileri verdi:
"Emniyet Müdürlüğü binası kentin yeni yapılaşan ve kamu binalarının yer aldığı bir bölümünde yer alıyor. Midyat'ın çıkışı olarak tarif edebiliriz. Emniyet birimlerinden alınan bilgilere göre, araç Batman istikametinden geliyor ve Emniyet müdürülüğüne girmek istiyor. Kapıda nöbet tutan polisler araçtan şüpheleniyor ve araca ateş açıyorlar. Araç emniyet müdürlüğünün içerisine girmeden kapıda patlıyor. Güvenlik kaynakları patlamada yarım tona yakın patlayıcının kullanıldığı bilgisini verdi."

Midyat’taki saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi

YANGIN ÇIKTI, ARAÇLAR ALEV ALDI

Öte yandan patlayan araç nedeniyle yangın çıktı. Bölge geniş bir güvenlik çemberine alınırken, emniyet kaynakları, patlamanın ardından sıçrayan bazı parçaların bahçedeki polis araçlarının da infilak etmesine yol açtığını söyledi. Bölgede kamu kurumlarının lojmanları da bulunuyordu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...