3 güzel insan

Düzenleyen:
3 güzel insan

YAŞAM Haberleri

İmam, anakolu ve sınıf öğretmeni olan üç eğitimci... Ortak noktaları ise; kendi işlerinin dışında insanlara yararlı olmak için gösterdikleri azim...

Türkiye’nin değişik bölgelerinde yaşıyorlar fakat onların hedefi var; herkese eğitim, daha iyi eğitim... Kastamonu’da görev yapan 23 yaşındaki genç imam bunun en güzel örneklerinden...  1 yılı aşkındır imamlık yapan 23 yaşındaki Mustafa Ar, 17 kilometre uzaklıktaki Kurucaşile ilçesine giderek 300 üniversite öğrencisine eğitim veriyor. Din ve diyanet üzerine sohbetler gerçekleştiren genç imam, bir din adamının tek görevinin sadece camide namaz kıldırmak olmadığını belirtiyor. Bir diğer örnek eğitimci ise Samsun’dan... Cezaevinde annelerinin yanında kalan çocukların eğitimden mahrum kalmaması için anaokulu öğretmeni Saniye Açıkalın’ın yaptığı ‘Neşeli Duvarlar’ projesi ile okul öncesi öğretmenleri tarafından cezaevindeki çocuklara eğitim veriliyor. Projeye; Terme, Bafra, Havza, Çarşamba, Canik, İlkadım ve Atakum ilçelerinden toplam 43 öğretmen katıldı. Yaptığı proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Saniye Açıkalın, “Çocukların sağlıklı benlik gelişimine katkıda bulunmayı, özgüven sahibi  bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı amaç edinerek hazırladığımız proje ile her yerde ve her şartta anaokulu eğitiminin verilebileceği fikrini yaymayı ve hayata geçirmeyi amaçlamaktayız” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...