Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kayıp-kaçak bitecek para cepte kalacak

Düzenleyen:
Kayıp-kaçak bitecek  para cepte kalacak

Ekonomi Haberleri

Netaş pilot bölge olarak seçtiği İzmir, Aydın, Denizli, Muğla ve Manisa'da akıllı şebekeler yoluyla yüzde 15’e yakın tasarruf sağladı. Netaş yeni sistemi 1 milyon sayaca uygulayacak

Türkiye'de ciddi boyutlara ulaşan elektrik kaçağı teknoloji ile tarihi karışacak. Bunun ilk adımı ise Netaş'tan geldi. İzmir, Aydın, Denizli, Muğla ve Manisa'da uyguladığı projeyle yaklaşık 50 bin sayacı uzaktan erişimle okuyan Netaş yüzde 15’e yakın tasarruf sağladı. Projenin pilot uygulamasını Aydem ve Gediz elektrik dağıtım bölgelerinde yaptıklarını belirten Netaş Analiz, Tasarım ve Proje Yönetimi Kıdemli Müdürü Sait Şener, "Eylülde hizmete sunmaya planladığımız yeni otomatik sayaç okuma sistemi (OSOS) sayesinde, son kullanıcı, elektrik kesintilerini ve kendi fatura bilgilerini anında izleyebiliyor. Kendi tüketimlerini anında görebilen kullanıcılar, tüketimlerinde ayarlamalar yaparak veya tüketim alışkanlıklarını değiştirerek, yüzde 15’e varan enerji tasarrufu sağlayabiliyor" dedi. Şehirleşme ve hızlı nüfus artışı sebebiyle, okunan sayaç sayısının artacağını ve sistemlerin bu yönde gelişeceğini anlatan Şener, şöyle devam etti: "Mevcut OSOS sisteminde en fazla 50-100 bin arası sayaç okunabiliyor. Ek özellikler taşıyan yeni OSOS sistemi sayesinde, enerji müşterilerinin ilk gün ödemesi gereken yatırım maliyetini en aza indirmeyi hedefliyoruz. Bulut yazılımı üzerinden hizmet verecek sistem, büyük veri sonuçlarını müşteriyle paylaşmaya imkan sağlayacak. Elektrik dağıtım şirketleri, organize sanayi bölgeleri ve uzaktan sayaç okuma ihtiyacı olan herkese hizmet vermesi planlanan yeni OSOS sistemi, sayı olarak yüksek boyutta veri analizine izin vererek, kayıp-kaçak tespitini daha kolay hale getirecek. Gelecekte 1 milyon sayacı uzaktan okumayı hedefliyoruz. Bu sistemle yanlış okumalar azaltılacak ve herkesin cebinden daha az para çıkacak."
Şener, sistemin güçlü raporlama özelliği sayesinde, elektrik dağıtım şirketlerinin yatırım kararlarını etkileyeceğine dikkati çekti. Şener, önümüzdeki dönemde diğer elektrik dağıtım şirketleriyle de OSOS sistemi konusunda birlikte çalışmak istediklerini, halen iki şirketle bu konuda görüştüklerini kaydetti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...