Maketten satışı sonlandıralım!

Düzenleyen:
Maketten satışı  sonlandıralım!

Ekonomi Haberleri

Maketten proje satışı yapmadıklarını ifade eden Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “Resim yapmakla bina yapmak aynı değil. Bu işi borsa olmaktan çıkarmak lazım” dedi

Önder ÇELİK İSTANBUL

Tarım, enerji, inşaat ve sağlık alanında 2016-2017 döneminde 3 milyar dolar yatırım yapmayı planlayan Taşyapı Grubu’nun İstanbul Altunizade'deki projesi tamamlandı. Selçuk Ecza Grubu şirketlerinden Selçuklu Turizm ve İnşaat A.Ş. ile yüzde 50-50 ortak inşa edilen 208 konutluk proje önümüzdeki hafta satışa çıkıyor. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, yaptıkları projeleri artık maket üzerinden satmadıklarını belirterek, “Yapacağız bitireceğiz, gelip görecekler. Hatalarımızı düzeltip satacağız. İşin doğrusu bu... Yaptığımızın doğru olduğuna inanıyoruz” dedi. “İnsanlar huzur için ev alıyor ama huzursuz oluyor” diyen Turanlı, özetle şöyle konuştu: “Vadedilenler olmuyor. Resim yapmakla bina yapmak aynı değil. Bana maket yapalım diyorlar ama yok diyorum. Biz maket işini kaldırdık. Biz diyoruz ki; işimizi bitirip, oturma iznini alıp, elektriğini suyunu bağlayıp satacağız. Bu işi borsa olmaktan çıkarmak lazım... İşi öyle görenler şirketten hisse senedi alsın. İnşaattan al, 6 ay sonra sat, Biz böyle istemiyoruz. Topraktan satma işini bırakmak lazım. Maketten satışı sonlandıralım.” Turanlı, halka açılma düşüncelerinin de olduğunu ifade etti.
5 BİN $’DAN BAŞLIYOR
Projeyle ilgili binin üzerinde talep geldiğini belirten Emrullah Turanlı, daire almak isteyenlere yazı göndereceklerini ifade etti. Projeye 350 milyon dolar harcama yapıldığını ifade eden Turanlı, şu bilgileri verdi: “30 bin m2’lik alanın yüzde 17'sinde inşaat yapıldı. İnsanların daha fazla yeşil alana sahip olması için çalıştık. Projede büyüklüğü 130 ile 450 m2 arasında değişen 208 konut var. Metrekare fiyatı 5 bin ile 7 bin dolar arasında değişiyor. 900 araçlık otopark var. Her daireye ortalama 4 araçlık park yeri düşüyor.”
Projenin ortağı Selçuklu Turizm ve İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hulki Yücel de, İstanbul Alanya, Konya Giresun'da projeler yürüttüklerini, İstanbul’da 500 konutluk projelerinin sürdüğünü söyledi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...