Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Rejim Cuma günü Daraya'ya karadan yardım ulaşmasına izin verebilir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Rejim Cuma günü Daraya'ya karadan yardım ulaşmasına izin verebilir'

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında, Beşşar Esed rejimi tarafından kuşatma altında olan Daraya'ya insani yardımların ulaştırılma çabasına ilişkin konuştu.

Toner, "Bize gelen bilgiye göre rejim kuşatma altındaki Darayaq'ya Cuma günü karadan insani yardımın ulaşmasına izin verebilir." dedi.

Esed rejiminin insani yardıma izin vereceğine ilişkin şüphelerinin olduğunu belirten Toner, "Esed rejimine kuşatma altındaki bütün bölgelere insani yardımların ulaşmasına izin vermesi yönünde çağrı yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Rusya'ya da insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için Esed rejimi üzerindeki etkisini kullanarak baskı yapmasını isteyen Toner, şunları kaydetti:

"Eğer rejim yardımların geçişini izin vermezse, verdiği vaatleri yerine getirmemiş olacak ve ihtiyaç sahiplerine ilaç ve gıdanın ulaşmaması şeklinde devam ettirmesini askeri bir savaş aracı olarak kullandığını değerlendirmesini yapacağız."

Esed'in "Siyasi çözüm yok" sözüne cevap

Öte yandan Toner, bir soru üzerine Esed'in Suriye'de siyasi çözümün mümkün olmadığı ve ancak askeri bir çözümün söz konusu olduğu yönündeki sözlerini değerlendirdi.

Esed'in sözlerine karşılık "Ne yazık ki yanılıyor" değerlendirmesinde bulunan Toner, "Uluslararası Suriye Destek Grubu siyasi çözüm konusundaki yol haritasını masaya yatırdı. Çatışmanın durdurulması yönünde baskı yapmak ve siyasal bir sürece girmek Destek Grubu üyelerinin yapacağı baskıyla alakalı bir durum." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...