DAEŞ hedeflerine 8 yeni hava saldırısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
DAEŞ hedeflerine 8 yeni hava saldırısı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye’nin kuzeyindeki Münbiç’te DAEŞ hedeflerine yönelik 8 yeni hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

ABD ordusunun Ortadoğu’daki birliklerinin bağlı olduğu komutanlık olan CENTCOM’dan yapılan yazılı açıklamada, ABD öncülüğündeki uluslararası güçlerin dün Suriye ve Irak’ta DAEŞ noktalarına 25 hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Suriye’deki 10 saldırının 8’inin ülkenin kuzeyindeki Münbiç’in DAEŞ’ten geri alınması operasyonları kapsamında gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, bu saldırılarda örgütün taktiksel ünitelerinin, araçlarının ve kullandığı bir köprünün hedef alındığı kaydedildi.

Suriye’deki diğer 2 saldırının ise DAEŞ’in başkent ilan ettiği Rakka yakınlarında yapıldığı bilgisi verildi.

Açıklamada, Irak’ta hükümetin desteğiyle 15 hava saldırısı yapıldığı belirtildi. Felluce yakınlarında DAEŞ’in 3 noktası vurulurken, Habaniye, Hadise, Musul, Tel Afer ve Kayyara civarlarında ikişer, Ramadi ile Ravah etrafında ise birer hava saldırısı düzenlendiği bilgisi paylaşıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...