Felluce'de sivillere karşı ihlallerle ilgili inceleme talebi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Felluce'de sivillere karşı ihlallerle ilgili inceleme talebi

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Cumhurbaşkanı Masum, Felluce'deki sivillere yönelik ihlallerle ilgili inceleme komisyonu kurulmasını talep ederken, Irak Savunma Bakanı Ubeydi'nin de ihlallerin incelenmesi talimatı verdiği bildirildi.

Irak'ta Şii milislerden oluşan Bedir Güçleri lideri Hadi el-Amiri, Başbakan Haydar el-İbadi'den, Felluce operasyonuna özel öncelik tanımasını ve buna paralel olarak başka operasyon başlatmamasını istedi.

Amiri, yaptığı açıklamada, Felluce'deki sivillere can güvenlikleri için evlerini terk etmeleri çağrısı yaparak, Enbar'daki polis güçleri, yerel güçler ve aşiret liderlerini de Felluce'yi kurtarma operasyonuna katılmaya davet etti.

Amiri, "Başbakan İbadi'nin Felluce operasyonuna özel öncelik tanımasını ve buna paralel bir operasyon başlatmamasını diliyoruz." dedi.

Amiri'nin bu açıklamasının, hükümetin Musul'a bağlı Mahmur kampına geniş çaplı askeri sevkiyat yaptığı iddialarının ardından gelmesi dikkati çekti.

Felluce'deki sivillerin durumu

Başbakan İbadi'nin ofisinden yapılan açıklamada, İbadi'nin Felluce'deki sivillerin durumunu takip ettiği, bunların korunması için talimat verdiği ve Felluce Operasyonlar Merkezi'ni ziyaret ederek oradaki askeri yetkililerden operasyon hakkındaki gelişmeleri dinlediği aktarıldı.

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum da Felluce'deki sivillere yönelik ihlallerle ilgili inceleme komisyonu kurulmasını talep ederek, Enbar'a bağlı Saklaviyye ve Garma'daki sığınmacılara yönelik toplu kaçırma eylemlerinin gerçekleşmesinden endişe duyduğunu belirtti.

Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi'nin de Felluce'de bazı sivillere kötü muamele yapıldığı yönündeki görüntülerin sosyal medyada yayınlanması üzerine inceleme başlatılması talimatı verdiği bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...