ABD'li eski komutandan Türkiye açıklaması

Düzenleyen:
ABD'li eski komutandan Türkiye açıklaması

DÜNYA Haberleri

Türkiye'nin zor bir bölgede sıkışmış durumda olduğunu söyleyen ABD'li eski general Breedlove, "Türkiye’ye daha fazla yoğunlaşmalıyız." dedi.

Eski ABD Avrupa Kuvvetleri (EUCOM) Komutanı General Philip Breedlove, merkezi Washington'da bulunan düşünce kuruluşu Atlantic Council’daki bir panelde konuştu.

Breedlove, “Türkiye bizim için önemli bir müttefiktir ve zor bir bölgede sıkışmış durumda. Güneyinde iç savaş yaşanıyor. Kuzeyinde bulunan Karadeniz ise gittikçe huzursuz bir hal alıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin jeopolitik olarak önemli bir konuma sahip olduğuna dikkati çeken Breedlove, "Türkiye’ye daha fazla yoğunlaşmalıyız." ifadesini kullandı.

Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı yaşanan mülteci krizinde çevre ülkelerin ellerinden geleni yapmaya çalıştığını belirten Breedlove, “Daha yapılacak işler var.” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...