Adanalı liselilerden yoksullara büyük yardım

Düzenleyen:
Adanalı liselilerden yoksullara büyük yardım

YAŞAM Haberleri

Adana'da lise öğrencileri, harçlıklarından biriktirdikleri paralarla, 800 kilo kuru gıda, şeker ve yağ alarak Ramazan ayında yoksullara dağıtılmak üzere Kızılay'a teslim etti.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte toplumda yardımlaşma faaliyetleri de kendini göstermeye başladı. Adana'da en anlamlı yardım ise Kurttepe Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden geldi. Öğrenciler, okulun Sosyal ve Yardımlaşma Kulübü organizesinde 10-30 Mayıs tarihleri arasında "Belki bir paket bulgur 10 yetimi doyuracak" sloganıyla yardım kampanyası başlattı. Okulun her tarafına afişler asan öğrenciler, kampanyaya katılmaları için bütün öğrencilere de çağrıda bulundu. Bu çağrıya kulak veren öğrenciler, harçlıklarından biriktirip yoksul vatandaşların Ramazan ayında sofralarının daha bereketli olması için katkı sağlamaya çalıştı. Yapılan bu çalışma sonucunda öğrenciler harçlıklarıyla 800 kilo kuru gıda, şeker ve yağ satın aldı. Öğrencilerin satın aldığı bu ürünler yoksullara verilmek üzere Kızılay Adana Şube Başkanlığı'na teslim edildi. Harçlıklarını biriktirip yiyecek alan öğrenciler kolileri de tek tek taşıdı. 
Yardım kampanyası için 1 aydır çalışan öğretmen Duran Açıkgöz, okulun Sosyal ve Yardımlaşma Kulübü'nün bir faaliyeti olduğunu belirterek, "Çocuklarımızın yardımlaşma hususunda teslimat noktasına kadar bu işin içinde olmasını hedefledik. Toplanan yardım malzemeleri belki çok fazla olmayabilir ama bunun manevi değerinin yüksek olduğunu düşünüyoruz. Şu anda toplam malzemelerin ağırlığı 800 kilo aştı, isteriz ki 8 ton toplansın ama burası nihayetinde bir okul, burada amaçlanan yardım miktarının büyüklüğü değil çocuklara yardımlaşma duygusunu tattırabilmek. Kızılay ile anlaşmamız gereği harçlık alamıyorduk kuru bakliyat ve paketli malzemeler üzerinde karar kılındı. Çocuklardan harçlıklarını getirenler oldu, 'hocam 5 lira versem' diyenler oldu fakat dedik ki git bir paket bulgur al bize öyle getir" diye konuştu. 

"HARÇLIĞIM YETMEYİNCE ÇİÇEKÇİ YANINDA ÇALIŞTIM" 
Yardım kampanyasına katılan öğrencilerden en çok dikkati çeken ise 9. sınıf öğrencisi Dündar Can Akkurt oldu. Akkurt, yardım kampanyasını duyunca katılmak istediğini ancak kendilerinin de maddi durumlarının çok iyi olmadığını belirterek, "Bizim de durumumuz yok ama elimden geleni yaptım. Ben bulgur, makarna, tuz, yağ ve fasulye aldım. Para biriktirmiştim anneme söyledim o da iyi bir şey olduğunu ve yardım etmemi söyledi. Okuldan kalan boş zamanlarda bir çiçekçide çalıştım ve birikim yaptım, annem de harçlık veriyordu birikim yaptım ve harçlıklarımı birleştirerek bu yardımı yaptım" dedi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...