Torununun torunuyla geziyor

Düzenleyen:
Torununun torunuyla geziyor

YAŞAM Haberleri

Muş'un merkeze bağlı Kepenek Köyü'nde oturan 92 yaşındaki Zübeyir Bakır, 7 çocuğundan olan torununun torunu ile geziyor.

Merkeze bağlı Kepenek Köyü'nde eşi Nazife Bakır'ı 90 yaşında kaybeden Zübeyir Bakır'ın 100'e yakın torunu bulunuyor. En büyük çocuğu 70, en küçüğü ise 50 yaşında olan Zübeyir Bakır'ın en büyük mutluluğu torunları ile birlikte el ele tutuşup köy meydanında gezmek. İlerlemiş yaşına rağmen tüm ihtiyaçlarını kendisinin karşıladığını belirten Bakır, "Nüfus cüzdanına göre 92 yaşında görünüyorum. Ancak gerçek yaşım 106. Nüfusa geç yazdırılmışım. Birkaç yıl önce eşimi kaybettim. Birbirimize çok sever, hiç üzmedik. Onun ölümü beni çok yıprattı. Tek isteğim Allah bana başka acı yaşatmadan canımı alması" diye konuştu.

Torununun torunuyla geziyor

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde 4 yıl yaptı ve askerlik süresince hiç izin kullanmadığını anlatan Zübeyir Dede, "Bir çok şeyi unuttum ama askerlik anılarımı dün gibi hatırlıyorum. Torunlarımı zaman zaman etrafıma toplayıp o günleri anlatarak bugünlerin kıymetini bilmesini istiyorum. Yaşanan tüm imkansızlıkları birlik ve beraberliğimiz sonucu yendik" dedi. Babası ile birlikte yaşadığını söyleyen en küçük oğlu Abdulmelik Bakır ise, şöyle konuştu:

Torununun torunuyla geziyor

"Babam yaşına göre çok sağlıklı. Her işini kendi görüyor. En büyük mutluluğu torunları ile köyde gezmek ve onlara hikayeler anlatmak. Kalabalık bir aile olduğumuz için babamın çocukları, torunları onların çocukları ve torunları Türkiye'nin dört bir tarafına yayılmış durumda. Babam sabah namazını kıldıktan sonra uyumaz ve kahvaltısını mutlaka süt içerek yapar. Kulaklarının biraz ağır işitmesi dışında sağlık durumu gayet iyi."

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...