Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kara delik gaz bulutlarını yutuyor

Düzenleyen:
Kara delik gaz bulutlarını yutuyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Şili'de ALMA teleskobu, ilk defa dev kara deliğin gaz bulutlarıyla beslendiğini görüntüledi.

Avrupa Güney Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, Şili'de çeşitli ülkelerden gök bilimcilerin yaptıkları gözlem sırasında tesadüfen süper kütleli bir kara deliğin Dünya'dan yaklaşık 1 milyar ışık yılı uzaklıktaki gaz bulutlarını yutmasına ilişkin ilk görüntüye ulaştığı bildirildi. Uluslararası gök bilimci ekibi Atacama Çölü'nde ALMA teleskobuyla kara deliğe doğru saatte 1,3 milyon kilometre hızla akan gaz bulutlarını gözlemledi. Açıklamada, daha çok karbonmonoksit gazından oluşan bulutların kara delikten sadece 300 ışık yılı uzaklıkta olduğunun belirlendiği bildirdi. Cardiff Üniversitesinden Timothy Davis, "Bu bulutların süper kütleli kara deliğe yapışmasıyla ilgili kanıtı görmek gerçekten büyüleyici. Bu bize kara deliklerin neyi yemekten hoşlandığı ve nasıl geliştiği hakkında daha fazla bilgi veriyor." dedi.
Samanyolu Galaksisi dahil evrendeki galaksilerin çok büyük bir kısmının merkezinde kara delikler yer alıyor. Kara delikler, sahip oldukları güçlü yer çekimi sayesinde ışık dahil çevrelerindeki her şeyi içine çekiyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...