Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk animasyon filmleri Fransa'da tanıtılacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türk animasyon filmleri Fransa'da tanıtılacak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 13-18 Haziran'da Fransa'da düzenlenecek "Annecy Animasyon Film Festivali"ne katılarak Türkiye'deki animasyon sektörünü tanıtacak.

BEBKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'deki çizgi film ve animasyon sektörünün gelişmesine katkı sağlamaya yönelik çalışmalarını sürdüren ve Eskişehir Valiliğinin koordinasyonunda 2 yıldır "Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali"ni düzenleyen Ajans, her yıl farklı ülkelerden 8 binden fazla sektör profesyonelinin bir araya geldiği "Annecy Animasyon Film Festivali"ne katılacak.
BEBKA, festivalde Türkiye'nin ve Eskişehir'in animasyon sektörünü uluslararası piyasaya tanıtacak.
Festivalde Türkiye ve Eskişehir'den animasyon sektöründe faaliyet gösteren firmaların ve üretilen filmlerin tanıtımlarını içeren kataloglar dağıtılacak.
Anadolu Üniversitesi akademisyenlerinin, animasyon öğrencilerinin ve animasyon sektöründen profesyonellerin de katılacağı festivalde, dünyanın farklı ülkelerinden gelen firmalara ve kurumlara Eskişehir ve Türkiye'deki altyapı, insan kaynağı ve üretim potansiyeli aktarılacak.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...