FETÖ’nün adliye yapılanmasına darbe: 18 gözaltı

Düzenleyen:
FETÖ’nün adliye yapılanmasına darbe: 18 gözaltı

GÜNDEM Haberleri

İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda, örgütün adliye yapılanmasında olduğu iddia edilen 18 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yeni bir operasyon düzenledi. Soruşturma kapsamında, İzmir’in yanı sıra Manisa, Trabzon ve Uşak illerinde 18 kişi hakkında gözaltı talimatı verildi. İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri aralarında İzmir, Karşıyaka ve Menemen adliyeleri ile Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü ve Foça Açık Cezaevi’nde görev yapan kişilerin de bulunduğu 18 şüpheliyi, İzmir, Manisa, Trabzon ve Uşak’ta gözaltına aldı.

Soruşturmanın, şüphelilerin adliyede yapılan mübaşir, zabıt katibi ve infaz koruma memuru sınavları öncesi soruları temin ettikleri, temin edilen sorularla sınavlarda başarı sağlayarak kurumlara yerleştikleri, FETÖ/PDY’ye yönelik sürdürülen soruşturmalar ve operasyonlarla ilgili örgüte bilgi aktardıkları iddiaları üzerine başlatıldığı bildirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...