Midyat'ta şehitler için tören düzenlendi

Düzenleyen:
Midyat'ta şehitler için tören düzenlendi

GÜNDEM Haberleri

PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurları Nefize Özsoy ve Şerife Özden Kalmış ile hayatını kaybeden Fahrettin Ekinci, Hayriye ve Bekir Sayan için Midyat Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi.

Mardin'in Midyat ilçesinde PKK teröristlerce düzenlenen  saldırıda şehit olan polis memurları Nefize Özsoy ve Şerife Özden Kalmış ile  hayatını kaybeden Fahrettin Ekinci, Hayriye ve Bekir Sayan için tören düzenlendi. Midyat Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törende, şehit olan  polisler ile hayatını kaybeden vatandaşların Türk bayrağına sarılı naaşları,  tören mangası ve polislerin omuzlarında alana getirildi. Ellerinde Türk bayraklarıyla törene katılan binlerce kişi, "Sizin  vatan dediğiniz dağda başlayıp çöplükte biter, bizim vatan bildiğimiz yürekte  başlayıp şehadetle biter" yazılı pankart açtı, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez",  "Kahrolsun PKK", "Meclis'te PKK istemiyoruz" ve "Hepimiz polisiz, hepimiz asker"  sloganları attı.
Midyat'ta şehitler için tören düzenlendi
Törene şehit polislerden Özsoy'un eşi Cumhur Özsoy, Kalmış'ın eşi  polis memuru Hüseyin Kalmış ile saldırıda yaşamını yitiren vatandaşların  yakınlarının yanı sıra Mardin Valisi Mustafa Yaman, Midyat Kaymakamı Oğuzhan  Bingöl ile bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlerin öz geçmişleri ile İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından  dua okunmasının ardından törende konuşan İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan,  milletin kimseye boyun bükmeyeceğini, bu uğurda tüm güvenlik güçlerinin şehadete  hazır olduğunu söyledi.

Midyat'ta şehitler için tören düzenlendi
Hayriye ve Bekir Sayan ile Fahrettin Ekinci'nin törene katılan  yakınları, Türkçe ve Kürtçe, "Bu kan dursun. Yeter artık, barış olsun" diye  ağıtlar yaktı.

Saldırıda yaşamını yitiren şehit polisler ve vatandaşların yakınlarış  tören boyunca güçlükle ayakta durabildi. Fenalık geçiren kişilere, sağlık  ekipleri tarafından müdahalede bulunuldu.

Hamile olan şehit Kalmış'ın eşi polis memuru Hüseyin Kalmış, tören  boyunca eşinin tabutunun başından hiç ayrılmadı.

Kendisi de daha önce bir saldırıda yaralanan polis memuru Cumhur  Özsoy, eşi Özsoy'un tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Ayakta durmakta güçlük  çeken şehitlerin eşleri polis memurları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Şehitlerin Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli meslektaşları,  silah arkadaşlarının tabutuna birer kurşun koydu.

Helallik alınmasının ardından şehitlerin naaşları meslektaşları ve  vatandaşların omuzlarına alınarak cenaze aracına konuldu. Bu sırada vatandaşlar  terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Törenin ardından şehit Özsoy'un naaşı memleketi Edirne'ye, şehit  Kalmış'ın naaşı memleketi Kastamonu'ya uğurlandı. Hayatını kaybedenlerin  cenazeleri ise toprağa verilmek üzere Midyat'ın Kutlubey köyüne gönderildi.

Mardin'in Midyat ilçesi Bahçelievler Mahallesi Nusaybin Caddesi'ndeki  emniyet müdürlüğüne dün PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı  düzenlenmiş, 2'si kadın 3 polis şehit olmuş, 3 kişi hayatını kaybetmiş, 23'ü  sivil 50 kişi yaralanmıştı. Yaralananlardan çoğunun çocuk olduğu saldırıda birçok  ev ve iş yeri hasar görmüştü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...