TDV'den Kerkük'teki göçmenlere yardım

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TDV'den Kerkük'teki göçmenlere yardım

DÜNYA Haberleri  / AA

Türkiye Diyanet Vakfı, Irak'ın Kerkük kentindeki bin 500 iç göçmene ramazan ayı dolayısıyla gıda yardımı dağıtacak.

TDV'nın söz konusu yardımlarından sorumlu personeli İbrahim Bozdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardım dağıtımının 15 Haziran'a kadar süreceğini belirtti. Her gün 150 kişi olmak üzere toplam bin 500 aileye gıda dağıtılacağını ifade eden Bozdemir, "İç göçmenler arasında din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin desteğimizi sürdürüyoruz. Dağıtılan gıda yardım paketi makarna, şeker, tuz, un, mercimek, kuru fasulye, pirinç, reçel ve çaydan oluşmaktadır." dedi.

Yardımların sadece gıda paketleriyle sınırlı kalmayacağını söyleyen Bozdemir, Kerkük'ün Yahyava Çadır Kenti'ndeki Türkmen soydaşlar için bin kişilik bir toplu iftar sofrası kuracaklarını bildirdi.

Irak Türkmenleri Kardeşlik ve Kültür Derneği Başkanı Hişam Avcı da TDV'nin iki yıl boyunca Türkmen iç göçmenlerinin yanında olduğunu belirterek, koordineli çalıştıklarını anlattı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...