Felluce'den 3 bin aile göç etmek zorunda kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Felluce'den 3 bin aile göç etmek zorunda kaldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Felluce'yi terör örgütü DAEŞ'ten geri almak için yürütülen operasyonun başlatıldığı 23 Mayıs'tan bu yana Felluce ve çevresindeki bölgelerden 3 binden fazla aile göç etmek zorunda kaldı.

Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce kentini terör örgütü DAEŞ'ten geri almak için yürütülen operasyonun başlamasından bu yana Felluce ve çevresindeki bölgelerden 3 binden fazla ailenin göç etmek zorunda kaldığı bildirildi.

Göç ve Göçmenler Bakanlığı yetkilisi Muhammed Raşid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlık çalışanlarının, şehrin DAEŞ'ten geri alınması için operasyonun başlatıldığı 23 Mayıs'tan bu yana Felluce ve çevresindeki bölgelerden kaçan 3 bin 47 aileyi karşıladığını ifade etti.

Bu ailelerden 2 bin 707'sinin yine Enbar'daki Amiriyye, 306'sının Habbaniye ve 34'ünün Halidiye mülteci kamplarına yerleştirildiğini belirten Raşid, Irak hükümeti ve Uluslararası Göç Örgütü'nün (IOM) sığınmacılara yardım dağıttığını kaydetti.

Irak İl Meclisi Güvenlik Komitesi Üyesi Raci Berekat da Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi'nin Amiriyye'deki sığınmacılarla bir araya gelerek sığınmacıların Şii milisler tarafından maruz kaldıkları ihlalleri dinlediğini söyledi.

Cuburi, Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin Felluce'deki sivillere yönelik ihlallerde bulunmasına ilişkin daha önce yaptığı açıklamada, "Bu yönde ihlaller gerçekleşti. Bunu yapan gruplar doğrudan tespit edildi. Başbakan'a bağlı hakikatleri inceleme komiteleri de kuruldu. Bu tür eylemler Felluce'de bulunan sivillere negatif mesaj taşıyor. Bunu yapanlar ayrıca elde edilen zafere gölge düşürmek istiyor." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Irak ordusu, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçleri, 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan Felluce'yi geri almak amacıyla 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı.

Irak'ta 2014 yılında DAEŞ'in kontrolü altına aldığı ilk bölge olarak bilinen Sünnilerin yaşadığı Felluce, Musul'dan sonra örgütün elinde bulundurduğu ikinci büyük bölge sayılıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...