Terör mağduru öğrenciye güzel haber

Düzenleyen:
Terör mağduru öğrenciye güzel haber

GÜNDEM Haberleri

Terör belası yüzünden okula gidemeyen öğrenciler, girdiği tek sınavın ortalamasıyla karne alacak. Sınıf geçme ya da kalmaya öğretmenler karar verecek

Gökhan Kaya ANKARA
Öğrenciler, 17 Haziran’da karne alacak. Ancak Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan terör olayları sebebiyle uzunca bir süre okula gidemeyen yaklaşık 250 bin öğrencinin nasıl karne alacağı merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, bu öğrenciler için genelge yayınladı. Buna göre; öğrenciler girdiği sınav puanıyla karne alacak. Genelgeye göre Diyarbakır’ın Sur ilçesi, Mardin’in Dargeçit, Derik, Nusaybin ilçeleri, Şırnak merkez, Cizre, İdil, Silopi ilçeleri ve Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde okula gidemeyen öğrencilerin devamsızlığı “yok” sayılacak. Bu durum, e-okulda puanı olup devamsızlık süresini aşan öğrenciler için geçerli olacak. Terör mağduru öğrenciler için yönetmelikte yer alan, “öğrenciler her dersten en az iki yazılı sınava katılmak zorundadır” şartı aranmayacak. İkinci dönem bazı derslerden puanı olmayan öğrencilerin başarı durumları, bu dersler için birinci dönem puanına göre hesaplanacak. Puanı olan dersler için var olan puanlar dönem sonu başarı puanı olarak değerlendirilecek. İkinci dönem okula devam edemeyen öğrenciler yaz tatilinde veya gelecek eğitim öğretim yılında destekleme ve yetiştirme kurslarına alınacak. Birinci ve ikinci dönem ders puanına göre bir üst sınıfa geçemeyecek durumda olan öğrencilerin bir üst sınıfa geçirilmesine veya sınıf tekrarına Şube Öğretmenler Kurulunca karar verilecek. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...