Yetenek sınavıyla İmam Hatipe

Düzenleyen:
Yetenek sınavıyla İmam Hatipe

EĞİTİM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı, son yıllarda büyük rağbet gören İmam Hatip Liselerindeki öğrencilerin klasik sanat alanında bilgi ve becerilerini artırmak için Türkiye’de ilk kez uygulanacak bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Bu kapsamda proje okulu seçilen İstanbul’daki Hakkı Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren 34’ü hüsn-i hat, 34’ü de musiki alanında olmak üzere toplam 68 öğrenci alınacak. Öğrencilerin bu okula girebilmek için yetenek sınavında başarı göstermeleri gerekecek. Projeden İstanbul dışından da öğrencilerin yararlanması için okul bünyesinde bir de pansiyon açılacak. Proje kapsamındaki öğrenciler, Anadolu İmam Hatip Liseleri haftalık ders çizelgesinde belirtildiği gibi tercih ettikleri sanat alanına göre derslerden sadece birini seçecekler. Okulda hafta sonları hüsn-i hat ve mûsikî alanlarında yetiştirme ve destek kursları açılacak. Proje kapsamına alınan öğrencilere 9. ve 10. sınıflarda, klasik sanatlar ve mûsikî alanında her hafta genel seminerler verilecek ve konferanslar düzenlenecek.     Gökhan Kaya ANKARA

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...