Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Midyat kükredi

Düzenleyen:
Midyat kükredi

GÜNDEM Haberleri

Şehit polisler ve siviller uğurlanırken halk yürüyüşe geçti. Terör örgütünü kınayan vatandaşlar, “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı

Mardin’in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne 1 ton ağırlığındaki bomba yüklü minibüsle gerçekleştirilen saldırıya ilçe halkından büyük tepki var. Bahçelievler Mahallesi Nusaybin Caddesi’ndeki saldırıyı kınayan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu vatandaşlar, Midyat Belediye binası önünde toplandı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan grup, “Sizin vatan dediğiniz dağda başlayıp çöplükte biter, bizim vatan bildiğimiz yürekte başlayıp şehadetle biter” yazılı pankart açtı. Yürüyüşe katılanlar sık sık tekbir getirerek, “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Polise uzanan eller kırılsın” şeklinde sloganlar attı. Grubun AK Parti İlçe Başkanlığı önünden geçişi sırasında yürüyüşe AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ile Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıraoğlu ve partililer de katıldı. Vatandaşlardan Burhanettin Nayır, “Terör örgütünü kınıyoruz. Polisimiz ve askerimiz için feda oluruz. Bayrağımızı ve Türkiye’yi çok seviyoruz. Polise, askere sonuna kadar destek olacağız” dedi. Göstericilerden Ayfer Günaydın da, “Patlamadan bu yana çok kötüyüz. Ramazanda insanlara, annelere kıyılır mı? Bunu yapanlar Müslüman olabilir mi? Mübarek aylarda savaş olmaz. Kadınlar olarak terör örgütünü kabul etmiyoruz” diye konuştu. Ekrem Çiçek ise, “Ben de bu vatanın çocuğuyum ve Kürt’üm. Feda olurum Türkiye’ye. Terör örgütlerini lanetliyoruz” şeklinde konuştu. Bu arada saldırıda ağır yaralanan ve Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldıran polis memuru Ökkeş Özdemir de şehit oldu. Böylece patlamadaki şehit polis sayısı 3’e yükseldi. 
GÖZYAŞI DÖKTÜLER
Midyat’ta PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurları Nefize Özsoy ve 6 aylık hamile Şerife Özden Kalmış ile vatandaşlar Fahrettin Ekinci, Hayriye ve Bekir Sayan için Midyat Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Ellerinde Türk bayraklarıyla törene katılan binlerce kişi, “Meclis’te PKK istemiyoruz” ve “Hepimiz polisiz, hepimiz asker” sloganları attı. Bu arada Midyat’ta terör saldırısının izleri silinmeye çalışılıyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında hafriyat kaldırma çalışması sürüyor. Çok sayıda ev, iş yeri ve aracın zarar gördüğü ilçede, birçok esnaf iş yerlerini açmazken, bazıları ise tahrip olan dükkânlarının önünde nöbet tuttu.
BUNU DA PKK ÜSTLENDİ
Öte yandan Midyat saldırısını terör örgütü PKK üstlendi. Eli kanlı örgüt, üstlendiği saldırıyı kendisine yakın internet sitelerinden duyurdu. PKK, “Dirok Amed” kod adlı İshak Katar isimli teröristin saldırıyı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Midyat kükredi

HEDİYE ETTİĞİ YASTIĞI BAŞININ ALTINA KOYDU

Mardin Midyat şehidi 6 aylık hamile polis memuru Şerife Özden Kalmış, memleketi Kastamonu’nun Araç ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi Türk bayraklarıyla katılırken, atılan sloganlarla terör protesto edildi. Şehidin eşi aynı zamanda meslektaşı Hüseyin Kalmış, törende gözyaşı dökerken elindeki bir yastık dikkat çekti. Yastığı, şehit eşinin verdiği ve “Öldüğüm zaman bu yastığı başımın altına koyun” şeklindeki vasiyet ettiği öğrenildi. Acılı polis Hüseyin Kalmış, annesinin yanına defnedilen şehidine, başının altına bu yastığı koyarak veda etti.

BENİ VE OĞLUMU BIRAKIP GİTME AŞKIM!

Midyat saldırısında ağır yaralanan Ökkeş Özdemir için şehit düştüğü Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde tören düzenlendi. Merasime katılan ve fenalaşan şehidin eşi Ayşe Nur Özdemir’e sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin naaşı cenaze aracına konulacağı sırada Ayşe Nur Özdemir, kucağındaki 8 aylık oğlu Muzaffer Alptuğ ile tabuta sarılarak ağladı. Özdemir’in “Sen bizi nöbetteyken bile ihmal etmezdin, şimdi bırakıp nereye gidiyorsun? Ben sensiz yaşayamam” demesi törene katılan herkesi duygulandırdı. Şehit polisin naaşı defin için memleketi Osmaniye’ye uğurlandı.

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...