Yeni Anayasa ‘ekim’e kaldı

Düzenleyen:
Yeni Anayasa ‘ekim’e kaldı

GÜNDEM Haberleri

Hükümet, Anayasa konusundaki çalışmalarını ‘MHP’deki gelişmeleri de dikkate alarak’ 1 Ekim’den itibaren yeniden başlatacak.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
AK Parti’nin önceki gece sahura kadar devam eden MYK toplantısında 1 Temmuz’da tatile girmesi gereken Meclis takvimi ile yeni anayasa çalışmaları değerlendirildi. MYK toplantısında Başbakan Yıldırım’ın muhalefetin tavrı nedeniyle yeni Anayasa ile ilgili adım atmanın zor olduğunu söylediği kaydedildi. Yıldırım, “Muhalefet destek vermeyecekse, acil olarak bu dönem Meclis’e getirmemizin bir anlamı yok. Sonuç odaklı çalışalım. Eğer sonuç alamıyorsak, teklifi sunmaya da gerek yok. Yaz aylarında bu çalışmalarımızı sürdürelim. Ekim’de Meclis açıldığında yeni Anayasa konusundaki tavrımızı ortaya koyalım” dediği öğrenildi. Anayasa konusundaki çalışmaların ‘MHP’deki gelişmeler de dikkate alınarak’ 1 Ekim’den itibaren yeniden başlayacağı öğrenildi. MYK toplantısında, önceki gün şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yönelik protesto da gündeme geldi. Kılıçdaroğlu’nun önüne boş mermi kovanı koyan kişinin, cenaze sırasında kendisi ile konuştuğuna yönelik görüntülerin yayınlanması ile ilgili olarak, Yıldırım’ın “O kişi şehidimizin dayısı. Ben zaten bilmiyordum. Olaydan sonra öğrendim” dediği ifade edildi. Yıldırım, MYK toplantısı sürerken, İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı arayarak olayla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi talimatını verdiği belirtildi.
“TAM YOL ÜRETİM VE YATIRIM”
Başbakan Binali Yıldırım, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON), İstanbul’daki iftar programında yaptığı konuşmada da şunları kaydetti: Ülkemizde bugünlerde amansız şekilde teröre karşı bir mücadelemiz var, operasyonlarımız var. Bunların amacı, birliğimizi, beraberliğimizi, toprak bütünlüğümüzü bozmaya çalışan iç ve dış destekli terör örgütünü Türkiye’nin gündeminden çıkarmaktır. Değerli iş adamları, sizlere önerim şudur: Tam yol yatırım, tam yol üretim, daha fazla zenginlik… Yatırımcının önüne turkuaz halı sereceğiz. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...