Euro 2016'nın imparatorları

Düzenleyen:
Euro 2016'nın imparatorları

SPOR Haberleri

Avrupa Şampiyonası'nda görev yapacak teknik adamlar içinde en çok kazanan Roy Hodgson. Conte ikinci, Terim üçüncü sırada

Fransa'da düzenlenecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde turnuvada görev yapacak teknik direktörlerin ne kadar kazanacağı ortaya çıktı. İngiliz basınının yaptığı habere göre; Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim 2.7 milyon sterlinlik (yaklaşık 11 milyon TL) kazancıyla üçüncü sırada bulunuyor. Listenin en başında ise İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Roy Hodgson var. Hodgson 3.5 milyon sterlin yani yaklaşık olarak 15 milyon TL alıyor. İkinci sıradaki İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Antonio Conte 3.15 milyon sterlin kazanıyor. Bu da 13.5 milyon TL'ye tekabül ediyor. Listede Almanya'nın teknik patronu Joachim Löw 2.15 milyon (9 milyon TL) ile dördüncü, son iki turnuvanın şampiyonu İspanya'nın çalıştırıcısı Vicente Del Bosque ise 2 milyon sterlinle (8.5 milyon TL) beşinci sırada bulunuyor. Öte yandan turnuvayla ilgili yapılan haberlerde ilginç ayrıntılar dikkat çekiyor. 
Fransa 1.2 milyar avro bekliyor
24 takımlı turnuvada oynanacak maç sayısı, bir önceki şampiyonaya göre 20 tane artarak 51'e yükselecek. UEFA'nın verilerine göre turnuvayı, 1,5 milyonu yabancı turistlerden oluşan 2,5 milyon kişinin statlardan izlemesi bekleniyor. EURO 2012'yi 1,4 milyon kişinin yerinde takip ettiği hatırlandığında, izleyici sayısındaki hatırı sayılır artış göze çarpıyor. Dünya üzerinde 230'dan fazla noktada canlı yayınlanacak şampiyonadaki her karşılaşmayı, 150 milyon kişinin ekranları başında izleyeceği öngörülüyor. Fransa, organizasyondaki 51 maçta bilet ve konaklama harcamalarından 500 milyon avro gelir elde etmeyi umuyor. Stat inşası ve yenileme çalışmalarına 2 milyar avro harcayan ve ekonomik yönden zor günler geçiren Fransa, EURO 2016'dan 1.2 milyar avro gelir bekliyor. 

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR
Taraftar akın etti

A Milli Takım'ın dünkü idmanını yaklaşık 700 taraftar takip ederken, bilet bulamayan 300'e yakın taraftar dışarıda kaldı. Fatih Terim sahaya girmemeleri şartıyla dışarıdaki taraftarları da saha kenarına aldırarak gönüllerini yaptı. Isınma hareketleriyle başlayan idman, iki grup halinde pas çalışmasıyla devam etti. Hücum organizasyonlarının ardından yapılan şut çalışmasıyla antrenman sona erdi. İdmana, kadrodaki tüm futbolcular katıldı.

Bakan Kılıç: Finale kadar gidebiliriz
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Hırvatistan maçını statta izleyeceğini belirterek, "Gruptan çıktıktan sonra millilerimizin finale kadar gideceğine yürekten inanıyorum. Başta Fatih Hoca olmak üzere futbolcularımız da buna inanıyor. A Milli Takımımıza inanıyor ve güveniyoruz" dedi.
İlk maçımız Jonas Eriksson’un
 Zorlu eleme sürecinin ardından finallere katılmaya hak kazanan A Milli Futbol Takımımız, EURO 2016'daki ilk maçına 12 Haziran Pazar günü 16.00'da Hırvatistan karşısında çıkacak. Bu zorlu maçı ise İsveçli hakem Jonas Eriksson yönetecek. Türkiye, muhteşem bir geri dönüşle EURO 2008’de Hırvatistan’ı saf dışı bırakmıştı 

EURO 2016 heyecanı Digiturk’te
 Sporun en büyük destekçisi ve spora her platformda katkı sağlayan Digiturk, EURO 2016 heyecanını evlere getirecek. Şampiyonada oynanacak 51 maçın tamamı Lig TV ekranlarından yayınlayacak. Ayrıca spor dünyasının ünlü simaları maçları yorumlayacak. Bir futbol şölenine dönüşecek şampiyonada sporseverler futbola doyacak. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...