Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'da 560 bin kişi internet bağımlısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Almanya'da 560 bin kişi internet bağımlısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Alman hükümetinin uyuşturucuyla mücadele sorumlusu Marlene Mortler, Almanya'da 560 bin kişinin internet bağımlısı olduğunu söyledi.

Mortler, Federal Basın Evi’nde 2016 Bağımlılık Raporu'nu tanıttığı toplantıda, insan sağlığının alkol, şans oyunları, tütün, bilgisayar oyunu, internet veya uyuşturucu kullanımıyla riske edilmemesi gerektiğini belirterek, bundan dolayı bağımlılık konusunda önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Son yıllarda alınan tedbirlerin etkisini göstermeye başladığını, Almanya'da kişi başına tüketilen saf alkol miktarının 1980 yılından beri yaklaşık 3 litre azaldığını vurgulayan Mortler, alkol tüketimi azalmasına rağmen yine de 10-17 yaşlarındaki yaklaşık 15 bin genç ve çocuğun her yıl alkol zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldığına işaret etti.

Sağlık alanında tütün kullanımıyla ilişkin gelişmenin de olumlu olduğunu belirten Mortler, sigara tüketimi konusunda eğilimin gerilediğini, halkın yaklaşık yüzde 25’inin sigara kullandığını ifade etti.

Mortler, 12-17 yaş arasındaki gençlerin yüzde 7,8’inin sigara tükettiğini, bunun şimdiye kadar görülen en düşük oran olduğunu kaydetti.

Bu gelişmelere karşılık internet ve bilgisayar oyunlarına ilginin arttığına işaret eden Mortler, "Almanya’da yaklaşık 560 bin internet bağımlısı var." dedi.

İnternet bağımlılarının en az 4 ila 5 saati bilgisayar önünde geçirdiğine dikkati çeken Mortler, daha çok gençlerin bağımlılık belirtileri gösterdiğini söyledi.

Mortler, gelecek dönemde internet bağımlılığının ağırlık konusu yaparak bununla mücadele edeceğini belirtti.

Fransa’da başlayacak 2016 Avrupa Şampiyonası’na da değinen Mortler, özellikle alkol tüketiminde yetişkinlerin çocuklara iyi örnek olmaları çağrısında bulundu.

Alkolün toplumda yol açtığı tehlikelerin çoğu zaman küçümsendiğini ifade eden Mortler, alkolsüz kutlamalarının da yapılabileceğini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...