Migros, Tesco Kipa'yı alıyor

Düzenleyen:
Migros, Tesco Kipa'yı alıyor

Ekonomi Haberleri

Tesco, Türkiye'deki iştiraki Tesco Kipa'nın yüzde 95,5 hissesini Migros'a sattı. Migros, Tesco Kipa için 302,3 milyon TL ödeyecek.

Tesco Kipa'dan yapılan açıklamada, şirket sermayesinin yaklaşık yüzde 95,5'ine tekabül eden hisselerinin tamamının satışına ilişkin olarak 10 Haziran 2016 tarihinde Migros Ticaret A.Ş. ile bir hisse alım satım sözleşmesi imzalandığı bildirildi.

Migros, Tesco Kipa'yı alıyor

Açıklama Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndan (KAP) şöyle verildi:

"Ana hissedarımız Tesco Overseas Investments Limited tarafından iletilen güncel bilgiye göre nominal değeri hisse başına 1 TL ve toplam ödenmiş sermayesi 1 milyar 332 milyon 682 bin TL olan şirketimiz sermayesinin yaklaşık yüzde 95,5'ine tekabül eden hisselerinin tamamının satışına ilişkin olarak 10 Haziran 2016 tarihinde Migros Ticaret A.Ş. ile bir hisse alım satım sözleşmesi imzalanmıştır. Sözleşmede toplam satın alma bedeli hisse başına 0,2375 TL olmak üzere toplam 302 milyon 286 bin 947 TL olarak belirlenmiş olsa da anılan tutar Rekabet Kurulu izni ve diğer gerekli koşulların sağlanması akabinde hisse devrinin yapılacağı tarih itibariyle düzenlenecek bilançoya göre yapılacak fiyat uyarlamasına tabi olacaktır. Sözleşmede belirtilen koşulların gerçekleşmesini müteakip hisse devir işlemi tamamlandıktan sonra Migros Ticaret A.Ş. bakımından "pay alım teklifi" zorunluluğu ortaya çıkacak olmakla birlikte, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: II 26.1 sayılı Pay Alım Teklifi Tebliği'ne göre zorunlu pay alım teklifinde bulunma zorunluluğundan muafiyet için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulacağı tarafımıza bildirilmiştir. Yukarıda belirtilen hisse devir işlemiyle ilgili yatırımcılarımızın kararını etkileyecek yeni bir gelişme olduğunda ilgili mevzuat çerçevesinde kamuoyuyla paylaşılacaktır.''

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...