Fransa'da Çalışma Bakanı'ndan toplantı çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fransa'da Çalışma Bakanı'ndan toplantı çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Çalışma Bakanı el-Khomri, grev yapan İşçi Sendikaları Konfederasyonu liderini toplantıya çağırdı.

Fransa Çalışma Bakanı Myriam el-Khomri, çalışma yasa tasarısını protesto etmek için grev yapan sol eğilimli İşçi Sendikaları Konfederasyonu (CGT) lideri Philippe Martinez ile görüşme talebinde bulundu.

Bakan el-Khomri'nin 17 Haziran Cuma günü için yaptığı görüşme talebini doğrulayan CGT lideri Martinez, ''Biz bir aydır bunu talep ediyorduk, artık bizi muhatap almalarının zamanı gelmişti. Fransa'nın en büyük sendikal hareketini görmezden gelmek yerine görüşmek daha iyi'' ifadesini kullandı.

Görüşme daveti, Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2016) başlamasına saatler kala ülkeyi etkisi altına alan grevlerin sona erdirilmesi için yeni bir umut ışığı olarak görülüyor.

Fransa'da demiryolları işçilerinin grevi ulaşımı felce uğratırken Air France pilotlarının da cumartesi gününden itibaren greve başlayacak olması turnuvayı izlemek için Fransa'ya geleceklerin planlarını olumsuz yönde etkilemesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...