Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Müslüman kız Kanada’nın ‘en iyi beyni’ seçildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Müslüman kız Kanada’nın ‘en iyi beyni’ seçildi

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Kanada'da yapılan 'Ulusal Beyin Arısı' yarışını 17 yaşındaki Müslüman öğrenci kazandı.

Waterloo kentinden yarışmaya katılan Nooran AbuMazen isimli 17 yaşındaki Müslüman lise öğrencisi, ülke genelindeki yüzlerce rakibini geride bırakarak, ‘Kanada’nın en iyi beyni’ ünvanını aldı.

Hamilton kentindeki MacMaster Üniversitesi Nöroloji Bölümü profesörlerince sınava tabi tutulan Nooran AbuMazen, beyin ve nöroloji bilimi üzerine ilgisi ve laboratuvar becerisi ile birinciliğe ulaştı.

PARA ÖDÜLÜ VE BURS KAZANDI

Nooran AbuMazen, Kanada’yı 30 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da yapılacak Dünya Beyin Arıları Şampiyonası’nda temsil edecek. Nooran AbuMazen, yarışma sonunda 1500 Kanada doları (3.2 bin TL) para ödülü ile Hamilton MacMaster Üniversitesi’nde nörobilim okuma bursu da kazandı.

İlk kez 1996 yılında ABD’de Society for Neuroscience (Nörobilim Topluluğu) tarafından düzenlenen Brain Bee yarışması, lise öğrencilerinin beyin araştırmalarına ilgisini ölçmek için yapılıyor. Liselerde beyin araştırmaları ve nörolojiye ilgisi olan öğrencileri belirleyen yarışma, dünya genelinde 35 ülkede düzenleniyor. Her yıl belirlenen yarışma birincileri ise, bir ülkede düzenlenen uluslararası yarışmada bilim dünyasının önünde nörolojiye olan ilgilerini sergiliyorlar.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...