Fransa'daki pilotlar yarın greve başlayacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fransa'daki pilotlar yarın greve başlayacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa'da, Avrupa Futbol Şampiyonası'nın başlamasına saatler kala, demiryolları çalışanları ve temizlik işçileri hala grevde, pilotlar da greve yarın başlayacak.

Fransa'da, Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2016), başlamasına saatler kala, çalışma yasa tasarısına yönelik grevler hız kesmiyor.

Fransa Devlet Demiryolları (SNCF) sendikasından yapılan açıklamada, EURO 2016 açılış maçının oynanacağı Stade de France istikametine giden trenlerde ciddi aksamalar yaşanacağını duyuruldu. 

Öte yandan başkent Paris'teki temizlik işçileri de grevlerine devam ediyor. 

Temizlik işçilerinin grevi yüzünden başkentin birçok mahallesinde son dört gündür çöp toplanmıyor. 

Pilotlar greve başlıyor

Ulusal hava yolu şirketi Air Fransa pilotlarının üye olduğu sendikadan yapılan açıklamada, yarın başlayacak grevden geri adım atılmayacağı bildirilmiş grev yüzünden uçuşlarda yüzde 30'a varan iptaller yaşanabileceği uyarısında bulunulmuştu.

Grevin günde 30 milyon avro zarara yol açması beklenirken, turnuvayı izlemek için Fransa'ya gelmeyi planlayanların da olumsuz etkileneceği tahmin ediliyor.

UEFA, Air France yetkililerinden en azından hakemlerin görevli oldukları maçlara katılımlarının sağlanabilmesi için güvence istedi. Pilotların grevi, 14 Haziran Salı gününe kadar sürecek. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...