Endonezya'da Ramazan ayının ilk Cuma namazı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Endonezya'da Ramazan ayının ilk Cuma namazı

DÜNYA Haberleri  / AA

Dünyanın en fazla Müslüman nüfusuna sahip Endonezya'da Ramazan ayının ilk Cuma namazı kılındı.

Yüz binlerce Müslüman, Ramazan ayının ilk Cuma namazını eda etmek için camilere akın etti. Başkent Cakarta'da bulunan Güneydoğu Asya'nın en büyük camisi 120 bin kişi kapasiteli İstiklal Camisi Cuma namazı kılmak isteyenlerin akın etmesiyle tıklım tıklım doldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ve ülkenin merkez camisi olan İstiklal Camisi'ndeki yoğunluk nedeniyle cemaat dışarıya taşarken, park sorunu nedeniyle çevre yolu trafiğe kapatıldı. Cuma hutbesinde ise orucun önemine değinildi.

Camiye namaza gelenlerden Muhammed Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin her sene olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında tıklım tıklım dolduğunu ifade ederek, "Namazlarımı eda etmek için İstiklal Camisi'ni tercih ediyorum. Caminin büyük olması ve cemaatinin kalabalık olması kılınan namazla beraber çok güzel bir ortam oluşturuyor. Bu nedenle ben Ramazan boyunca namazlarımı burada eda ediyorum." diye konuştu.

İstiklal Camisi başkent Cakarta'nın sembolleri arasında yer alıyor. Ülkenin önde gelen siyasi liderleri Cuma namazlarını kılmak için bu camiye geliyor. Endonezya'nın bağımsızlığı anısına yapıldığı için "İstiklal" adı verilen cami beş kattan oluşurken, avlusu dahil camide aynı anda 300 bin kişi namaz kılabiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...