Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Antidepresan kullandı bu hale geldi!

Düzenleyen:
Antidepresan kullandı bu hale geldi!

SAĞLIK Haberleri

36 yaşındaki genç kadın yakın arkadaşının ölümünden sonra depresyona girdi ve antidepresan kullanmaya başladı... İşte genç kadının kabus dolu günleri böyle başladı!

36 yaşındaki Mpho Boadia arkadaşının ölümüyle depresyona girdikten sonra antidepresan kullanmaya başladı. Stevens-Johnson Sendromu olan kadın adeta işkenceyi yaşadı.Depresyon ve travma sonrası stres bozukluğu ile mücadele eden 36 yaşındaki Mpho Boadia Ocak 2013'te arkadaşının ani ölümüyle daha da ağır bir depresyon yaşamaya başlayarak, reçeteli antidepresan kullanmaya başladı.Antidepresan kullanmaya başladıktan sadece birkaç hafta sonra ciddi bir alerjik reaksiyon yaşamaya başladı. Yüzünde ve bütün vücudunda döküntüler meydana gelen Mpho Boadia soluğu hastanede aldı.Daily Mail'in haberine göre; Doktorlar ilk önce Boadia'ya suçiçeği teşhisi koydu. Fakat döküntüler kötüye gittikçe ve kabarcıklar vücudunun her yerinde patlamaya başlayınca talihsiz kadın yoğun bakıma kaldırıldı.Nadir olarak rastlanan Stevens-Johnson Sendromu teşhisi konulan Boadia'nın cilt ve mukoza zarının ilaç veya enfeksiyona karşı ciddi şekilde reaksiyon gösterdiği nadir görülen ciddi bir rahatsızlığı olduğu belirlendi.

Derisi, göz yüzeyi, ağzı ve boğazı şiddetli bir şekilde soyulmaya başlayan talihsiz kadın, çektiği acıların yanı sıra vücudunda duyu kaybı olduğunu, hiçbir şeyden tat alamadığını ifade etti.2013 yılında Şubat ayının sonlarında, Klerksdorp Hastanesi'ne götürülerek, vücudu genel anestezi altında temizlendi."Döküntü çok kaşıntılıydı. Bir şeylerin yanlış olduğunu hemen fark ettim" diyen Mpho Boadia, şunları söyledi: "Cildim bir demir ile yakıldı gibi... Vücudumda kabarcıklar çıktı ve yayılmaya başladı. Korkunç ve acı vericiydi. Benim için hem duygusal hem de fiziksel olarak zor oldu. Kafam adeta çürüyordu. İçeriden dışarıya kabarcıklar vardı. Bilincim kapandı ve iki hafta tecrit birimine transfer edildim.Bu mücadele ölebilirim diye düşündüm. Ve tanrı ile pazarlık etmeye başladım, işe yaradı... Birkaç hafta içinde durumunda düzelme meydana geldi. Doktorlar tahrip olan cildimi pamuk toplarıyla yıkadılar, güçlenmeye başladım. Bir ay sonra da yani Nisan 2013'de hastaneden taburcu oldum."

Yavaş yavaş gücüne kavuşan ve hala çok hasta olmasına rağmen dışarı çıkmaya başlayan Mpho Boadia, üç yıl sonra neredeyse tamamen iyileşti ve yeni bir ilişkiye başladı.Mpho Boadia, "Şimdi çok daha iyi hissediyorum. Bir daha asla karamel renkli bir vücudum olmayacak ama daha iyi bir şeyim olacak. Hayatım... Duygusal olarak iyiyim. Savaştık ve ben kazandım. Kendimden emin ve mutluyum" dedi.

Habertürk

 

 

 

 

 

 

 

 
Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...