Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Büyüme ekonominin dinamik ve güçlü yapıya sahip olduğunun göstergesi'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Büyüme ekonominin dinamik ve güçlü yapıya sahip olduğunun göstergesi'

Ekonomi Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Canikli, "Türkiye'nin ilk çeyrekte, büyümesinin beklentilerin üzerinde yüzde 4,8 olarak gerçekleşmesi, ekonominin dinamik ve güçlü yapıya sahip olduğunun göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Türkiye'nin ilk çeyrekte, büyümesinin beklentilerin üzerinde yüzde 4,8 olarak gerçekleşmesi, ekonominin dinamik ve güçlü yapıya sahip olduğunun göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Canikli, yazılı açıklamasında, 2016 yılı ilk çeyrek büyüme verilerini değerlendirdi.

Türkiye ekonomisinin 2016 yılının birinci çeyreğinde beklentilerin üzerinde büyüdüğünü ifade eden Canikli, "Türkiye'nin ilk çeyrek büyümesinin beklentilerin üzerinde yüzde 4,8 olarak gerçekleşmesi, ekonominin dinamik ve güçlü yapıya sahip olduğunun göstergesidir" değerlendirmesinde bulundu.

Canikli, şunları kaydetti:

"Türkiye ekonomisinin esneklik katsayısı bir hayli yüksek. İçeriden ve dışarıdan kaynaklanan ekonomik ve siyasi şoklara kısa sürede uyum sağlıyor. Değişen şartlara kısa sürede uyum sağlıyor. Yoluna devam ediyor. Suriye ve Irak'a ihracatımız daraldı. Yoğun terör saldırıları devam ediyor. Son örneği Almanya olmak üzere siyasi saldırılar eksik olmuyor. Bunlara rağmen Türkiye ekonomisi adeta şahlanıyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde büyüme hızları aşağı yönlü revize ediliyor. Dünya ticareti daralıyor. Buna rağmen ekonomimiz büyüyor. Büyüme ve istihdam için reel sektörü artan oranda destekleyeceğiz. Üretimin önünü açacağız. Yatırımcının ucuz finansman imkanlarına kolayca ulaşmasını sağlayacağız. Yatırımın maliyetini düşüreceğiz. Hedefimiz daha çok yatırım, daha çok üretim, daha çok istihdam."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...