Payet'in müthiş golü Fransa'yı uçurdu!

Düzenleyen: / Kaynak: Sporx
Payet'in müthiş golü Fransa'yı uçurdu!

SPOR Haberleri  / Sporx

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası açılış maçında Fransa, Romanya'yı Giroud ve Payet'in golleriyle 2-1 mağlup etti.

EURO2016'nın açılış maçında Fransa ile Romanya karşı karşıya geldi. Saint Denis'deki Stade de France'daki mücadelede ev sahibi Fransa'yı 2-1 mağlup etti. Fransa'nın golünü 58. dakikada Olivier Giroud, Dimitri Payet'nin ortasında yaptığı kafa vuruşuyla attı. Romanya'nın golü ise 65. dakikada Bogdan Stancu ile penaltıdan eşitliği sağladı. Fransa'ya zaferi getiren gol 89. dakikada Dimitri Payet'den geldi. Fransa, bu sonucun ardından A Grubu'ndaki ilk maçında 3 puana yükselirken, Romanya ise puan ile tanışamadı. Fransa, ikinci maçında Arnavutluk ile karşılaşacak. Romanya ise İsviçre karşısında puan ile tanışmaya çalışacak.

Fransa, mücadeleye istekli ancak stresli başladı. Ancak, gole yakın başlayan da Romanya oldu. 4. dakikada Bogdan Stancu, kafalardan seken korneri, arka direkte yakın mesafeden değerlendiremedi. Ardından, Romanya'nın cesur oyununa rağmen Fransa'nın kontrolü başladı. Üstüste ataklar düzenleyen ve orta sahada Romanya'yı sürklase eden Fransa, özellikle Olivier Giroud ve Antoine Griezmann ile önemli pozisyonlardan faydalanamadı.

Payet'in müthiş golü Fransa'yı uçurdu!

FRANSA STRESİ ATTI, ROMANYA DUVARINI AŞAMADI


İlk 20 dakikayı önde geçen Fransa, devrenin geri kalanında da topun ve oyunun hakimi oldu ancak bunu golle taçlandıramadı. Romanya ise harika geçirdiği ilk 5 dakikanın ardından, cesur oyununa rağmen Fransa orta sahasını aşamadı.

STANCU, İNANILMAZ BİR FIRSATTAN YARARLANAMADI

İkinci yarıya da sürpriz bir şekilde baskın başlayan Romanya, 47'de Andone ile 48'de ise hem Stanciu hem de Bogdan Stancu ile fırsatlar yakaladı. Bogdan Stancu, göğsüne alıp yumuşattığı ve karşı karşıya kaldığı pozisyonda iyi bir vuruş yapabilse Romanya'yı öne geçirebilecekti.

Payet'in müthiş golü Fransa'yı uçurdu!

PAYET UĞRAŞTI, UĞRAŞTI, GIROUD'YA ATTIRDI

Stancu'nun pozisyonunun ardından Fransa adeta uyandı ve Dimitri Payet'nin lider oyunuyla Romanya yarı alanında etkili olmaya başladı. Her iki kanadı da aktif kullanan Payet, Olivier Giroud'ya bir pozisyon hazırladı ancak gol çıkmadı. Kanat değiştiren ve sağ kanattan ceza sahasına harika bir orta yapan Payet, 58. dakikada Olivier Giroud'ya golü attı. Gol esnasında Romanya kalecisi Tataruşanu'ya faul yapıldığı yorumları dikkat çekti.

Payet'in müthiş golü Fransa'yı uçurdu!

STANCU'DAN STADE DE FRANCE'A SOĞUK DUŞ!


Golün ardından Romanya, şok yaşamak yerine ani bir reaksiyon ile Fransa kalesine yüklendi. Fransa, bu reaksiyona karşı cevap üretemedi. Bu dakikaların ardından 65'te Patrice Evra'nın ceza sahası içerisinde Bogdan Stancu'ya müdahalesi hakem Viktor Kassai tarafından, yardımcısının da onayıyla penaltı olarak değerlendirildi.

Topun başına gelen Bogdan Stancu, kaleci Hugo Lloris'i mağlup ederek 65. dakikada maça eşitliği getirdi.

Payet'in müthiş golü Fransa'yı uçurdu!

ÖNCE GRIEZMANN, SONRA POGBA ÇIKTI!
SONUCA DIMITRI PAYET KARAR VERDİ...


1-1'den sonra Fransa tekrar oyunun kontrolünü aldı. Fırsat buldukça çok adamla Fransa yarı sahasına geçen Romanya, organize olmakta güçlük çekti. Fransa ise derin, kalabalık ve kademeli Romanya savunmasını aşmakta güçlük çekti.

Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps, önce Griezmann'ı çıkarıp Kingsley Coman'ı, ardından Paul Pogba'yı çıkarıp Anthony Martial'ı alarak oyunun şeklini değiştirmeye çalıştı.

Romanya'nın Fransa'ya fırsat tanımadığı, oyunun yavaş yavaş temposunun da düştüğü bölümde Dimitri Payet sahneye çıktı. Ceza sahası dışında mükemmel bir vuruş yapan Payet, topu tam 90'a gönderdi ve 1 gol 1 asist ile Fransa'ya ilk maçta galibiyeti getiren isim oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR
14. dakikada sağ kanattan Sagna'nın ortasına Antoine Griezmann'ın yaptığı kafa vuruşunda top, direkten oyun alanına döndü.
32. dakikada şampiyonanın ilk sarı kartı, Romanya Milli Takımı'nın kaptanı Chiricheş'e çıktı. Chiricheş, Pogba'ya yaptığı müdahale sonrası hakem Kassai tarafından sarı kartla cezalandırıldı.
57. dakikada ev sahibi Fransa, Giroud'nun golüyle öne geçti. Payet'nin sağ kanattan kale sahası önüne gönderdiği ortaya yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderen Giroud, turnuvanın ilk golüne imza atarak Fransa'yı 1-0 öne geçirdi.
65. dakikada Romanya, Stancu'nun penaltıdan attığı golle eşitliği sağladı. Hakem Kassai, ceza alanında Evra'nın Stanciu'ya yaptığı müdahale sonrası penaltı kararı verdi. Penaltı atışını gole çeviren Stancu, durumu 1-1'e getirdi.
89. dakikada Payet, attığı şık golle Fransa'yı 2-1'lik üstünlüğe taşıdı. Payet'nin ceza alanı dışından sol ayağıyla yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak, 90 diye tabir edilen köşeden ağlara gitti: 2-1.

Stat: Stade de France
Hakemler: Viktor Kassai, György Ring, Vencel Toth (Macaristan)
Fransa: Lloris, Sagna, Rami, Koscielny, Evra, Pogba (Dk. 77 Martial), Kante, Matuidi, Griezmann (Dk. 66 Coman), Payet (Dk. 90+2 Sissoko), Giroud
Romanya: Tataruşanu, Sapunaru, Chiricheş, Grigore, Rat, Stanciu (Dk. 72 Chipciu), Hoban, Pintilii, Popa (Dk. 82 Torje), Stancu, Andone (Dk. 61 Alibec)
Goller: Dk. 57 Giroud, Dk. 89 Payet (Fransa), Dk. 65 Stancu (Penaltıdan) (Romanya)
Sarıkartlar: Dk. 32 Chiricheş, Dk. 45 Rat, Dk. 78 Popa (Romanya), Dk. 69 Giroud (Fransa)

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sporx
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...